Nuoret liekeissä, Maamme-laulu raikui Vaasassa!

#UUTINEN 16.12.2012

Suomen nuoret uimarit kasvattivat pistejohtoaan nuorten Pohjoismaisissa mestaruusuinneissa lauantaina Vaasassa. Viesteissä nähtiin jopa Suomen ennätyksiä.

Nuorten PM-uintien joukkue veisaamassa Maamme-laulua lauantai-illan palkintojenjaossa. Kuva: Jussi Salminen

Suomella on jo vankka pistejohto ennen NPM-uintien päätöspäivää Vaasassa. Junioreiden sarjassa Suomi on kahdeksan pistettä Ruotsia karussa, pre-senioreiden sarjassa johtomarginaali on jo peräti 77 pistettä.

Lauantain ohjelma päättyi pitkiin vapaauintiviesteihin, joissa Tanska voitti kaikki kolme ikäsarjaa, joihin maa osallistui. Poikien pre-senioreiden sarjassa Suomen pojat voittivat Ruotsin tyylipuhtaasti. Tulos 7.21,66 on uusi maajoukkueen Suomen ennätys. Edellinen Suomen ennätys oli jo yli 12 vuotta vanha, ja parannusta tuli nyt lähes 15 sekuntia. Ankkuri Teemu Vuorelan ratkaistessa viestin voittoa Suomelle oli Vaasan uimahallissa aitoa Suomi–Ruotsi-ottelun tunnelmaa.

Suomen ennätys saatiin samassa viestissä myös tyttöjen juniorisarjassa, kun Suomi otti pronssia maajoukkueen SE-ajalla 8.29,18. Edellinenkin SE oli uitu nuorten PM-kisoissa, Ruotsissa vuonna 2008, ja parannusta tuli nyt 0,88 sekuntia.