NSM-uinnit alkoivat pohjoisella ennätysvauhdilla

#UUTINEN 29.1.2010

Nuorten lyhyen radan mestaruusuinnit alkoivat perjantaina Vaasassa. Jani Sievinen menetti 18 vuotta vanhan kisaennätyksensä rovaniemeläiselle Toni Aholalle.

Avauspäivänä syntyi kaksi uutta kilpailuennätystä. Kisojen vakuuttavimmaksi voimannäytöksi on jo vahvasti ehdolla Swimming Club Rovaniemen kolmoisvoitto 18-vuotiaiden poikien 1500 metrin vapaauinnissa. Toni Ahola ui mestaruuteen ajalla 15:35,30 ja alitti Jani Sievisen kisaennätyksen vuodelta 1992 lähes kymmenellä sekunnilla. Myös toiseksi uinut Sami Juopperi alitti vanhan kisaennätyksen ajalla 15:42,99. Rovaniemen triplan täydensi Artturi Mantila (16:16,24).

Oulun tytöt vastasivat toisesta kisaennätyksestä. Oulun Uimareiden Katja Pyörälä, Noora Laukkanen, Oona Laukkanen ja Veera Kivirinta voittivat 100 metrin sekauintiviestin tuloksella 4:20,93. Aurajoen Uinnin nimissä ollut ennätys parantui reilulla kymmenyksellä.

Poikien sekauintiviestissä koettiin dramatiikkaa, kun kolme nopeinta joukkuetta sortuivat vaihtorikkoon. Kun TaUS, Koovee ja SC Rovaniemi hylättiin, mestaruuteen nousi Helsingfors Simsällskap. HSS:lle kirjattiin myös johtoasema seurojen välisessä pistekilpailussa, mutta tilanne on neljän lajin jälkeen erittäin tasainen.

Tulokset ja pisteet kisasivulla. Kilpailuja voi seurata reaaliaikaisen videoinnin välityksellä osoitteessa www.uimaliitto.fi/live

Toni Ahola tuuletti tyytyväisenä napattuaan pisimmän matkan kisaennätyksen Jani SIeviseltä.

Kuva:Jussi Salminen

"

Henkilöt

Veera Kivirinta