Norppauinti alkoi suunnitelmien mukaisesti

#UUTINEN 28.8.2012

Tiistaiaamuna Savonlinnasta alkanut Norppauinti käynnistyi ilman vaikeuksia. Avauspäivänä uintimatkaa toimittaja Kimmo Ohtoselle kertyi aiotut 11,5 kilometriä hyvissä olosuhteissa.

Kimmo Ohtonen näyttää reittiään Saimaan halki vielä hetki ennen lähtöä. Kuva: Jussi Salminen


Tiistaiaamuna klo 9.15 Kimmo Ohtonen loikkasi Saimaaseen Savonlinnan torilta. Kylänmiehet ja –naiset, sekä joukko lapsia ja nuoria olivat saapuneet kannustamaan Ohtosta matkaan ja paikalla oli sankka joukko saimaannorpan ystäviä.

Sää tiistaina Savonlinnassa oli pilvinen, hieman sateinenkin, mutta se ei tietenkään uimaria haitannut. Pahin avovesiuimarin vihollinen, tuuli, pysyi piilossa, ja tiistain etappi päättyi tyvenessä 11,5 kilometrin päähän Savonlinnan torin laiturista. Päiväetappinsa päätteeksi Ohtonen pääsi tukialus Lolan lämpöiseen saunaan. Samaisessa sisävesialuksessa yöpyy koko Norppauinnin huoltojoukko. Ohtosen valmentaja, Uimaliiton Krista Terämaa, oli suojattinsa otteisiin erittäin tyytyväinen ensimmäisenä uintipäivänä.

"Kimmo ui iltapäivällä vielä reippaammin kuin alkumatkasta, kaikki meni tänään oikein hyvin, eikä meitä ehtinyt haittaamaan edes tukinuittajat tai rahtilaivat", Terämaa iloitsi.

125 kilometrin kokonaismatka jatkuu keskiviikkoaamuna, ja puoliväli koittaa lauantaina 1.9. Puumalan upeassa satamassa, jossa luvassa on kunnon seremoniat Norppauinti-karavaanin saapuessa iltapäivällä paikalle. Tervetuloa Puumalaan kannustamaan norppauimaria. Maaliin Ohtosen on tarkoitus uida perjantaina 7.9. Lappeenrannassa.

Norppauinnin etenemistä voit seurata YLE TV1:n Puoli seitsemän-ohjelmassa tai Norppauinnin Facebook-sivulla. Tiistain jakson voit katsoa YLE Areenasta, ohjelmassa vieraili myös Suomen menestynein uimari Jani Sievinen.

Lue lisää Norppauinnista ja tue saimaannorpan suojelua!