Mäkikallio hyppäsi EM-kerrosten viidenneksi

#UUTINEN 3.7.2011

Oulun Uimareiden Heikki Mäkikallio sijoittui viidenneksi nuorten EM-uimahyppyjen kerroskisassa Belgradissa. Hän jäi mitalista vain vaivaisen pisteen.

Nuorten EM-kisojen päätöspäivänä Heikki Mäkikallio hyppäsi A-poikien kerrosten alkukilpailussa 5. sijalle keräten pisteitä 467,90, mukaan mahtui ikävästi yli mennyt käsiltä taakse tupla.

Finaalin Heikki aloitti paalupaikalta, koska finaaliin lasketaan alkukilpailun pakollisten hyppyjen pisteet, joissa hän oli ykkösenä. Finaali muodostui erittäin jännittäväksi, vaikka voittajasta ei ollut epäselvyyttä Ukrainan Olexandr Bondarin hypätessä vaikean sarjansa tasaisesti pystyyn (pisteet 620,75) , hopealle sijoittunut Venäjän Kirill Mironov (529) jäi Bondarista lähes 100 pistettä.

Sijoista 3-6 käytiin sen kovaa taistelua, jossa mukana olivat Ukrainan Vadym Nevinglosvsky, Venäjän Maxim Popkov, Suomen Mäkikallio ja Brittien James Denny. Heikki oli vielä ennen viimeistä hyppyä tiukasti mitalissa kiinni, vaikka taakse 2½ volttia oli yli. Kaikki hyppäsivät viimeisen hyppynsä hyvin ja Heikki päätyi ennätyspisteillään 475,05 sijalle 5 vain pisteen päähän pronssista (3. Nevinglovsky 476,05, 4.Popkov 475,35 6. Denny 470,35)!

Huomioitavaa ovat myös vaikeusastekertoimet, jotka A-sarjan pojilla liikkuvat 16.4-15.2 seutuvilla, kun ne Heikillä ovat vain 13.1. Mäkikallio pärjää siis helpolla sarjallaan, koska hyppää sen erittäin hyvin ja esteettisesti nautittavalla tavalla, josta häntä ja Heikin valmentajaa Jury Putyginia kiiteltiin niin yleisön kuin muiden valmentajienkin puolelta runsain mitoin.

Heikin 5. sija jäi Suomen joukkueen parhaaksi sijoitukseksi. Finaaliin ylsivät myös A-tytöt Tiia Kivelä 1 metrillä (12.) ja vuoden Kanadassa harjoitellut Elina Leiviskä kerrroksilla (9.)

Tulokset

"

Henkilöt

Heikki Mäkikallio