Meri-Maari Mäkinen EM-nelonen päämatkallaan

#UUTINEN 7.7.2011

Meri-Maari Mäkinen saavutti toistaiseksi parhaan sijoituksen suomalaisen vammaisuinnin EM-historiassa. Hän ui neljänneksi Berliinin EM-kisojen 100 metrin selkäuinnissa.

Meri-Maari Mäkinen ylsi päämatkallaan 100 metrin selkäuinnissa neljänneksi vammaisuinnin EM-kilpailuissa Berliinissä. Luokassa S7 kilpaileva Mäkinen ui ajan 1.39,78.

- Vähän jäi ehkä harmittamaan, ei ollut ihan niin kova aika kuin olisin ajatellut. Uinti jäykistyi vähän viimeisellä 50 metrillä, se jäi harmittamaan. Sijoituksellisesti ihan hyvä kuitenkin, se ei jäänyt harmittamaan
, Mäkinen tuumi.

Mäkinen jäi pronssista 13,69 sekuntia, ja myönsi, ettei olisi kolmossijan vauhtiin tänään pystynyt. Perjantaina hän kilpailee vielä 50 metrin perhosuinnissa, joka uidaan suoraan finaalina.

- Aika vähän olen sitä uinut, ei ole kauheasti odotuksia. Kiva päästä uimaan, Mäkinen sanoo.

Suomalaisista torstai-illan loppukilpailussa olisi päässyt uimaan myös Antti Latikka, joka selvisi S13-luokassaan 400 metrin vapaauinnin loppukilpailuun kahdeksantena. Latikka jätti kuitenkin finaalin väliin ja säästelee voimiaan perjantaina suoraan finaalina uitavaan näiden kisojen päämatkaansa, 100 metrin selkäuintiin.