Mattsson kohtasi katastrofin Riossa

#UUTINEN 10.8.2016

Kultainen unelma olympiafinaalin voitosta särkyi Matti Mattssonilta kovalla tavalla tiistai-illan välierissä Riossa. Toiset olympialaiset päättyivät isoon pettymykseen.

16. sija oli Matti Mattssonin kohtalo matkalla, jolla hänen tavoitteensa oli voitto neljän pitkän vuoden ajan Lontoon olympialaisista alkaen. Porilaisen vauhti hiipui aamun alkueristä vajaat kolme sekuntia lukemiin 2.12,99.

– Tästä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Toinen satanen oli katastrofi, enkä yhtään tiedä, mitä siinä tapahtui, Mattsson harmitteli.

Aloitusvauhtikaan ei ollut sitä luokkaa, kuin alkuerissä, ja varsinkin viimeisellä altaanmitalla Mattssonin veto ei purrut, kuten yleensä. Syytä hän ei äkkiseltään löytänyt.

– Nyt on tosi tyhjä olo.

Rintauinnin taso on ottanut taas aimo harppauksen eteenpäin, sillä olympiafinaaliin vaadittiin kovin aika ikinä, 2.08,20. Se on peräti 1,11 sekuntia vaativampi tulos kuin neljä vuotta sitten Lontoossa.

Nähtäväksi jää, onko Mattsson Lontoon tapaan Suomen paras uimari kisoissa. Satasella sijoitus oli 38:s ja päämatkalla 16:s.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.rio2016.com

Henkilöt

Matti Mattsson