Mattsson joutui tyytymään SM-hopeaan

#UUTINEN 24.4.2014

Jyväskyläläinen Laura Lajunen hätisteli SM-uintien toisena kisapäivänä Suomen ennätystä 400 metrin vapaassa. Matti Mattsson joutui puolestaan taipumaan hopealle päämatkallaan.

Huippukunnossa oleva Swimming Jyväskylän Laura Lajunen voitti keskiviikkona naisten 800 metrin vapaauinnin ja jatkoi torstaina hyvää tahtiaan 400 metrin vapaauinnissa voittaen ylivoimaisesti. Hän paransi ennätystään liki sekunnilla ja ui aikaan 4.18,50, joka jäi vain 1,02 sekuntia Suomen ennätyksestä, jota pitää Eva Lehtonen vuodelta 2009.

”400 metriä vapaauintia tuntui tosi hyvältä koko matkan. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. SE-aika on jo lähellä”, Lajunen kommentoi uintiaan.

Cetus Espoon Aino Otava voitti samassa lajissa nuorten sarjan aamulla ja sijoittui naisten sarjassa illalla kolmanneksi. Toisena naisten sarjassa oli Vaasan uimaseuran Mira Palovuori ja hän oli nuorten sarjassa myös toinen. Otava on alittanut nuorten EM-kisojen B-rajan 400 metrin vapaauinnissa.

Mattsson yllätettiin päämatkan finaalissa

Yllätyksellisesti MM-pronssimitalisti Matti Mattsson ei voittanutkaan paraatilajiaan 200 metrin rintauintia. Poseidonin 18-vuotias Tapio Junninen kiri Porin Uimaseuran Mattssonin ohi viimeisellä 50 metrillä. Junnilan loppuaika oli 2.17,94 ja Mattssonin 2.18,23.

Naisten 4x200 metrin vapaauintiviestin voitti Espoo Cetuksen joukkue Hanna-Maria Seppälän ankkuroimana. Loppuaika jäi neljä sekuntia Cetuksen viime kesänä tekemästä Suomen ennätyksestä. Toisena viestissä olivat Swimming Jyväskylä ja tiukasti kolmantena Helsingfors Simsällskap.

Useita SE-aikoja vammaisuintistarteissa

Vammaisuinnin miesten 50 metrin perhosuinnin voitti Åbo Simklubbin Mika Kallio suomenennätysajalla 31,39. Toisena oli Cetus Espoon Antti Latikka ajalla 29,18 ja Mikael Natunen ajalla 36,72. Myös Latikka ja Natunen tekivät Suomen ennätyksen omassa vammaluokassaan.

Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki teki uuden vammaisuinnin SE-tuloksen 200 metrin sekauinnissa omassa luokassaan SM9. Hänen aikansa oli 2.29,72.

Kouvolan uimareiden Sergei Haukka voitti jo tottuneesti miesten 100 metrin selkäuinnin. Kisa oli erittäin tiukka. Toiseksi tullut Helsingfors Simsällskapin Sami Myren hävisi Haukalle vain kolme sadasosaa. Kolmanneksi kisassa ui Swimming Jyväskylän Janne Markkanen ajalla 57,95.

Cetus Espoon Hanna-Maria Seppälä vei voiton lähes sekunnilla erolla naisten 100 metrin vapaauinnissa. Hänen aikansa oli 56,28.

Naisten 200 metrin selkäuinnissa voiton aikuisten sarjassa vei Lappeenrannan uimareiden Vilma Ruotsalainen. Mikkelin uimaseuran Lotta Upanne voitti nuorten sarjan ja oli toinen naisten sarjassa.

1500 metriä vapaauintia meni Simmis Granin Eetu Piiroisen johdolla läpi kisan. Piiroisen loppuaika oli 15.51,30. Hän voitti toisena tulleen Raision urheilijoiden Roope Lehtosen melkein 45 sekunnilla.

Teksti: Elli Harju