Mastershyppääjät toivat mitaleita Budapestista

#UUTINEN 17.8.2017

Mastersien MM-uimahypyt kisattiin Unkarin Budapestissa. Sunnuntaina päättyneistä kisoista tuli Suomeen neljä hopeista mitalia Härvelin hyppääjien toimesta.

Yhdeksän suomalaista mastershyppääjää edusti Suomea eri ikäsarjoissa MM-uimahypyissä. Kisat hypättiin uutukaisella Duna Arenalla Tonavan rannassa.

Härveliä edustavat Marja Salonius ja Veli-Pekka Koponen ponnistivat yhteensä neljä hopeamitalia, molemmat metrin ponnahduslaudalta sekä kerroshypyistä. Salonius kisasi 65–­69-vuotiaiden sarjassa ja Koponen 60–64-vuotiaissa.

– Kisat onnistuivat suomalaisilta hyvin. Näiden neljän hopeamitalin lisäksi Kokkolan Uimaseuran Kati Peltola ja Tiirojen Silja Tilles saivat nelos- ja viitossijoistaan mitalit, Marja Salonius summaa.

Perinteisten kulta-, hopea- ja pronssimitalien lisäksi 4.–­6. sijojen hyppääjille jaettiin myös mitaleita. Nämä mukaan lukien suomalaisten mitalisaldo oli yhteensä kahdeksan. Veli-Pekka Koponen oli hyvin lähellä ottaa mitalin kaikilta telineiltä, sillä kolmen metrin ponnahduslaudalla hän oli neljäs alle kolmen pisteen erolla pronssimitaliin.

Edellä mainittujen lisäksi Suomesta olivat mukana myös Liam Bayani, Ari Haapanen, Pertti Immonen, Kaisa Sainio ja Leena Tuomisto.

Budapest järjesti erinomaiset kisat

Heinäkuussa MM-kilpailuja isännöineet unkarilaiset hoitivat mallikelpoisesti myös mastersien mittelöt. Polttavan helteen riivaama Budapest oli hyppääjille kuitenkin erinomainen kisapaikka.

– Helteestä huolimatta Duna Arenan ilmastointi toimi hyvin, ja kisapaikkana Unkarin tuleva uimahyppykeskus oli kyllä mahtava. Itse toimin myöskin tuomarina ja pitkät päivät olisivat voineet rankkojakin, elleivät olosuhteet olisi olleet näin hyvät, kehuu runsaan arvokisakokemuksen omaava Salonius.

Unkarilaiset klaarasivat 321 hyppääjän kisojen järjestelyt hyvin, eikä keväällä 2016 Lontoon EM-kisoissa kohdattuja suuria hässäköitä koettu nyt lainkaan.


Mastersien MM-uimahyppyjen tulokset