Mäkinen kohensi osakkeitaan, neljäs EM-finaalissa!

#UUTINEN 2.5.2016

Meri-Maari Mäkinen oli ainoa suomalaisuimari maanantaina EM-finaaleissa Funchalissa. Sunnuntain kuudes sija parani neljänneksi, kun matkana oli perhosuinnin sprintti.

Mikael Natusen EM-kisat alkoivat 50 metrin perhosella. Kuva: Jussi Salminen

Raision Urheilijoiden Meri-Maari Mäkinen nappasi jo toisen finaalipaikkansa Funchalin EM-kilpailuissa. Mäkinen eteni 50 metrin perhosuinnissa kärkikahdeksikkoon alkuerätuloksella 45,46.

Illan finaalissa Mäkinen sijoittui neljänneksi 50 metrin perhosuinnin S7-luokan EM-finaalissa. Mäkinen onnistui parantamaan aamun alkuerissä uitua tulostaan yli puoli sekuntia aikaan 44,93.

– Paljon tasapainoisempi uinti kuin aamulla, se oli hyvä, mutta ovathan nuo starttipallit nyt vähän huonot. Mutta olen tyytyväinen aikaan, ennätyksenihän on vain pari kymmenystä kovempi, Mäkinen tuumi.

Mestaruus meni Iso-Britanniaan Susannah Rodgersille, joka ui uuden Euroopan ennätyksen 35,90. Palkintokorokkeelle Mäkisellä jäi marginaalia 4,15 sekuntia.

– Ei olisi ollut mahdollisuuksia kolmanneksi, 40 sekuntiinhan se meni, Mäkinen sanoi.

Sunnuntaina Mäkinen avasi kisansa 100 metrin selkäuinnin kuudennella sijalla. Tiistaina hänellä on ohjelmassa kisojen päämatka, 200 metriä sekauintia.

Natunen sakkasi maaliintulossa

Järvenpään Uintiklubin Mikael Natunen ei yltänyt 50 metrin perhosessa finaaliin. Natunen jäi omasta ennätyksestään noin kahdeksan kymmenystä ajalla 37,43 ja sijoittui 12:nneksi.

– Maaliintulo oli huono, jouduin tekemään siihen ylimääräisen puolikkaan vedon. Mutta nyt on kisat avattu, aika olisi voinut olla vähän parempi, Natunen tuumi.

EM-finaaliin olisi vaadittu järvenpääläiseltä roima ennätyskohennus, karsinta-ajaksi muodostui 34,85.