Maajoukkue ja TU Tukholman turnauksessa

#UUTINEN 23.9.2015

Vesipallon nuorten ikäkausimaajoukkue IKMJ97 osallistui viikonloppuna Tukholmassa pelattuun perinteiseen Lars ja Thomas Fjärrstad Memorial turnaukseen.

Suomalaiset olivat mukana Tukholman turnauksessa maajoukkueella ja seurajoukkueella. Ikäkausimaajoukkueessa pelasivat Teo Pentikäinen, Roope Kauhanen, Paavo Soininen, Tuomas Laine, Aki Grönvall, Kasperi Karjalainen, Veikko Luukkonen, Wilhelm von Weissenberg, Eetu Jokela, Joonas Hilaja, Otto NiinivirtaOskari Ollila ja Alex Nordensved. Valmentajina toimivat Mika Wikström ja Sari Viljanen sekä joukkueenjohtajana Juha Varinowski.

Maajoukkueelle yksi voitto

Turnaukseen osallistuivat lisäksi seurajoukkueet Polisen, Hellas ja SKK Ruotsista sekä Turun Uimarit. Ikäkausimaajoukkueen ensimmäinen ottelu oli TU:ta vastaan lauantaina aamulla. Ottelu hävittiin 18-8. IKMJ97 riveistä puuttuivat TU:n Pessi Aalto ja Sandor Barany, jotka pelasivat turnauksessa oman seurajoukkueen mukana. Toinen ottelu oli lauantaina iltapäivällä Hellasta vastaan ja ottelu päättyi Hellaksen niukkaan voittoon 11-9. Kolmas ottelu oli sunnuntaiaamuna SKK:ta vastaan, joka voitettiin 14-7. Viimeinen ottelu oli Polisenia vastaan, jossa kärsimme tappion maalein 8-11.

Kokemusta nuorille aikuisten tasosta

Aikuisten turnaukseen osallistuminen osoitti selvästi fyysisen voiman merkityksen vesipallossa. Kun sallitaan voimakasta fyysistä kontaktia, nuorilta pelaajilta loppuvat voimat ja keinot ohittaa fyysisesti vahvempia pelaajia. Ottelut olivat kuitenkin hyviä harjoituksia pelaajillemme ja ne näyttivät, mikä merkitys on periksiantamattomuudella sisäänuinneissa ja hyvällä fyysisellä kunnolla. Se, että maajoukkueen kaksi runkopelaajaa pelasivat oman seuran mukana, oli hyvä asia, koska nyt muut pelaajat joutuivat kantamaan suuremman vastuun joukkueen menestymisestä. Joukkueen pelaajia peluutettiin tasaisesti turnauksen läpi.

Turnauksen voitti TU puhtaalla pelillä, toinen oli Polisen, sitten Hellas, IKMJ97 ja viimeisenä järjestävä seura SKK. Turnaus pelattiin Eriksdalsbadetissa poikittaisella kentällä ja kenttä oli naisten kentän kokoinen.