Laukkanen tikkasi liian kovasti välierissä

#UUTINEN 8.8.2015

Naisten sprinttimatkan rintauintifinaaliin oli tarjolla paikkoja yllättävän alhaisella rimalla, mutta Jenna Laukkanen ei onnistunut uusimaan aamun vauhtiaan, ja joutui päättämään Kazanin henkilökohtaiset matkansa.

Jenna Laukkaselle iltastarteista muodostui jo rutiinia Kazanissa. Kuva: Jussi Salminen

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen ei yltänyt MM-finaaliin naisten 50 metrin rintauinnissa. Hän kiiruhti aikaan 31,18 ja jäi välierien toiseksi viimeiseksi, eli 15. sijalle.

– Se oli yliyrittämistä, en saanut oikein omaa uintia kulkemaan, Laukkanen harmitteli.

Vetotiheys oli välieräuinnissa paljon suurempi kuin aamun alkuerissä, jolloin uinti kulki SE-lukemiin 30,79. MM-finaali oli suorastaan hopeatarjottimella, sillä jatkoon vaadittiin 30,99, eli huomattavasti hitaammin kuin alkuerien kahdeksan joukkoon. Laukkasen aamun aika olisi vienyt hänet välieristä finaaliin seitsemäntenä.

– Eipä sitä sen kummemmin selitellä, tämä oli kolmas välieräni täällä, eikä jännittänytkään enää, vinsta vain on niin herkkä, että se helposti karkaa yli, Laukkanen tuumi.

– En anna tämän yhden uinnin pilata kisojeni kokonaisuutta, neljä Suomen ennätystä on kuitenkin tullut, niin täytyy olla todella tyytyväinen.

Suomella on jäljellä Kazanissa vielä yksi laji, päätöspäivän 4x100 metrin sekauintiviesti naisille. Mimosa Jallow ui selkää, Laukkanen rintaa, Emilia Pikkarainen perhosta ja Hanna-Maria Seppälä vapaata. 12 parasta joukkuetta saa maapaikan Rion olympiauinteihin. Matkan Suomen ennätys on 4.07,55 vuodelta 2012.


Suomen uintijoukkue Twitterissä: twitter.com/SwimmingFinland 

Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com