Laukkanen ihmeissään vauhdin puutteesta

#UUTINEN 21.8.2014

Jenna Laukkanen toivoi alle 2.30:n aikaa torstai-illan välieristä päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Toisin kuitenkin kävi, hän jäi rintamasta viimeisellä altaanmitalla, ja aika hiipui alkueristä.

Jenna Laukkanen otti 200 metrin rintauinnin välierissä tuttuun tapaan hyvään startin. Kuva: Anna Piiroinen

Jenna Laukkanen jäi viimeiseksi 200 metrin rintauinnin välierissä. Sotkamolainen kauhoi ajan 2.31,29, mikä uupui reilut puoli sekuntia alkueräajasta.

– Nyt on kyllä huono fiilis. Viimeinen viisikymmentä hyytyi ihan kokonaan, en tiedä mitä tapahtui, voi olla että meni vähän yliyrittämiseksi, Laukkanen murehti.

– Samalla tavalla ollaan valmisteltu, kuin aina ennenkin. Se just mietityttää, että GP:ssä päästiin koviin aikoihin kesken treenikautta, ja nyt tulee tällasia suorituksia.

Finaaliin olisi vaadittu jo roima parannus Laukkasen Suomen ennätykseen, kärkikahdeksikkoon piti kauhoa vähintään 2.26,34.

– Kyllä nämä kisat on mennyt aika penkin alle, vaikka ei tavoitteita suoraan laittanut niin harmittaa, että jäi näin paljon ennätyksestä ja finaaliin ei päästy ja se, että näin paljon jäätiin Euroopan kärjestä, Laukkanen sanoi.

Ohjelmassa on kuitenkin vielä 50 metrin rintauinti lauantaina. Sprinttimatka kulki hänellä heinäkuun alussa ennätysvauhtia keskellä erittäin rankkaa GP Cahllenge kisaa Espoossa.

– Toivotaan, että 50-metriselle saataisiin tekniikka toimimaan ja uisin lähelle omaa ennätystä, Laukkanen päätti.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.bln2014.de

Henkilöt

Jenna Laukkanen