Lahtiselle viides sija perhosen EYOF-finaalissa

#UUTINEN 24.7.2017

Suomi sai erinomaisen alun Unkarin Györissä kisattavissa EYOF-uinneissa, kun Laura Lahtinen eteni kovatasoiseen finaaliin pitkässä perhosuinnissa. Erik Nurmi ui myös illalla välierissä.

Kuva: Olympiakomitea

14 suomalaisuimaria aloitti EYOF-kisojen urakkansa heti avauspäivänä maanantaina. Oulun Uinnin Laura Lahtinen yltyi finaalivauhtiin 200 metrin perhosessa. Alkueristä viidentenä jatkoon selviytynyt oululainen säilytti sijoituksensa finaalissa, ja kello näytti 2.17,44.

– Olen sijoitukseen ihan tyytyväinen. Uinti oli rento, mutta lopussa en jaksanut enää kiristää, kertoo Lahtinen.

Huhtikuussa Lahtinen pokkasi samalla matkalla Multinations-uintien kultaa Ateenassa. Tänä kesänä EYOF-finaalin taso oli todella timanttinen, sillä voiton vei Unkarin Blanca Berecz ajalla 2.11,26 ja mitaleillekin vaadittiin 2.14,80. Lahtisen ennätys kirjataan toukokuun GP-uinneista lukemiin 2.16,02.

– Laura on kehittynyt viimeisen vuoden aikana huimasti, ennätys on parantunut lähes kymmenen sekuntia. Se kertoo hyvästä, pitkäjänteisestä työstä, toteaa uinnin joukkueenjohtaja Simo Karvinen.

Vandersin Erik Nurmi ylsi välieriin satasen perhosuinnissa ja oli lopulta 14:s ajalla 56,64. Nurmi ui alkuerissä ennätyksensä 56,29. Uimareista ennätyksiinsä ylsivät myös Cetuksen Eerikki Laitala 100 metrin rintauinnissa (1.06,76) sekä Joensuun Uimaseuran Veeti Ruohtula 100 metrin perhosuinnissa (57,87).