Laatunen ja Vahtola hakivat tuntumaa

#UUTINEN 9.3.2011

15 pisteen marginaali oli tänään suomalaisten kannalta ratkaisevan suuri ero finaalipaikkojen karkaamisessa uimahyppyjen EM-kilpailuissa Torinossa.

Ville Vahtola kisasi metrin ponnahduslaudalla ja jäi alkukilpailun 16. sijalle tuloksella 319.65. Alkukilpailun 12 parasta eteni finaaliin, ja karsintarajaksi muodostui 334.45 pistettä.
- Sellainen tasapaksu kisa, yksi moka. Sisäänpäin kaksi ja puoli kerien ei mennyt pystyyn ja se riitti finaalista karsiutumiseen, Vahtola kertoi.
Vantaalainen ei kuitenkaan ollut kallella kypärin, sillä metrin kisa oli selkeästi sivulaji, johon hän valitsi helpohkon sarjan. Vahtolan päälaji, kolmen metrin ponnahduslauta, hypätään torstaina. Siitä hän odottaa finaalipaikkaa.
- Ei jännitä, kokenut hyppääjä virnisti.

Kisojen avauspäivänä Vahtolan kanssa joukkuekisan hypännyt Iira Laatunen osallistui keskiviikkona naisten kerroshyppyihin. Hän ei yltänyt aivan omalle tasolleen ja sijoitus oli 14. pistein 221.10. Sarjan alku sujui hieman haparoiden, mutta 19-vuotias Tiirojen edustaja tsemppasi kisan loppua kohden.
Viimeinen finaalipaikka jaettiin tuloksella 236.00, joten Vahtolan tapaan Laatunen jäi vajaat 15 pistettä EM-finaalin ulkopuolelle. Ensimmäistä kertaa aikuisten EM-kisoihin osallistuva Laatunen sai kaipaamaansa arvokisakokemusta perjantain metrin kisaa ja sunnuntain parihyppyjä varten.

EuroSport televisioi Torinon EM-kilpailuja.