Kylliäinen päätti EM-uinnit Suomen ennätyksellä

#UUTINEN 13.12.2011

Suomi jäi ilman mitalia lyhyen radan EM-uinneissa Puolassa. Tanja Kylliäinen päätti kisat kuitenkin mallikkaasti uimalla uuden Suomen ennätyksen.

Tanja Kylliäisen vauhti Puolan EM-uinneissa parani päivä päivältä kilpailujen loppua kohti. Ensimmäiset päivät Kylliäisellä kuluikin lähinnä matkustamisesta toipuessa, mutta kisojen lopulla Kylliäisen vauhti oli tuttua priimaan.

Päätöspäivänä hän eteni 400 metrin sekauinnin finaaliin. Alkuerissä hän jo hätyytti viime tammikuun SM-uinneissa uimaansa Suomen ennätystä, ja päätösillan finaalihuumassa hän lopulta uikin uuden SE-ajan 4:36,96. Edellinen SE parantui 1,79 sekuntia. Kylliäinen sijoittui kahdeksanneksi.

- Uinti tuntui kyllä todella hyvältä. Upeaa, että pystyin parantamaan aamun tulosta ja uimaan uuden Suomen ennätyksen ja parantamaan sijoitustakin alkueristä, Kylliäinen hehkutti.

Suomi jäi ensimmäistä kertaa ilman ainuttakaan mitalia lyhyen radan EM-uinneissa. Vuodesta 1996 lähtien uiduissa kisoissa suomalaiset ovat saavuttaneet yhteensä 31 mitalia.

Tanja Kylliäinen edusti Szczecinissä ensimmäistä kertaa Suomea aikuisten arvokisoissa.

Kuva:Jussi Salminen