Kylliäinen valittiin MVP:ksi, Koski ui USA:n ykköseksi!

#UUTINEN 23.2.2015

Yhdysvalloissa kisattiin viime viikonloppuna konferenssien mestaruuskilpailuja. Suomalaisuimarit olivat huippuvauhdissa sopivasti ennen maaliskuun lopun yliopistomestaruuskisoja.

Tanja Kylliäisen tärkeimmät kisat tänä vuonna ovat maaliskuiset yliopistojen mestaruuskisat ja loppukesän MM-uinnit. Kuva: Jussi Salminen

Tanja Kylliäinen valittiin Atlantic Coast Conferencen mestaruusuintien parhaaksi naisuimariksi Atlantassa. Kylliäinen nappasi 25 jaardin radalla uiduissa kisoissa kolme kovaa voittoa, 200 ja 400 jaardin sekauinneissa sekä 200 jaardin perhosessa. Kylliäinen ui Louisvillen yliopistojoukkueessa, jonka ohella AC-konferenssiin kuuluu 12 muuta kovaa yliopistoa.

– Olen todella onnellinen, koska en tehnyt varsinaista herkistelyä tänne ja odotin siksi ehkä hieman hitaampia aikoja, Kylliäinen hehkutti Atlantasta.

Hän teki omat jaardin radan ennätyksensä kaikissa lajeissaan. 200 jaardin perhosen voitto tuotti 0,75 sekunnin parannuksen, kuten myös pidemmässä sekauinnissa, ja lyhyemmän sekauinnin ennätys kohentui tasan puoli sekuntia. Suomalaisen vakuuttavat otteet palkittiin MVP:llä, eli kisojen parhaan naisuimarin tittelillä.

– Vain 200 jaardin sekauinnin vedin sataprosenttisesti, nelisatasella tehoja oli noin 90 % ja perhosessa ehkä 80 %. En halua paljastaa kaikkia korttejani näin lähellä yliopistojen mestaruusuinteja, Kylliäinen vihjaisi.

Naisten NCAA-uinnit kisataan 19.–21. maaliskuuta Iowassa.

Tanja Kylliäisen videohaastattelu SwimSwamin sivuilla.

Tanja Kylliäisen kisavideoita SwimSwamin sivuilla.

ACC-mestaruusuintien tulokset

Koski tylytti Italian EM-mitalistia

Georgian yliopistojoukkueessa uiva Matias Koski oli vauhdissa Southeastern Conferencen mestaruusuinneissa viikonloppuna Auburnissa. Hän peittosi kahdesti kolminkertaisen EM-mitalistin, Italian Andrea Mitchell D’Arrigon.

Koski voitti 200 jaardin vapaauinnin 0,18 sekunnin erolla italialaiseen. 1650 jaardin vapaauinnissa hän oli jopa 1,18 sekuntia Floridan yliopiston D’Arrigoa nopeampi. Maratonmatkalla Koski teki vieläpä laskuvirheen, jonka johdosta hän ui yhden 50 jaardin kierroksen ylimääräistä, jolloin terävin loppukiri jäi tekemättä. Siitä huolimatta Kosken tulos 14.38,72 paransi hänen omaa ennätystään reilut kolme sekuntia ja on tämän kauden kolmanneksi paras sekä vuoden 2015 paras tulos koko Yhdysvalloissa!

Kahden voittonsa lisäksi Koski sai myös oman ennätyksen 100 jaardin vapaauinnissa aloitettuaan joukkueensa viestin ajalla 42,96, mikä on Georgian yliopistonkin uusi ennätys.

Miesten NCAA-uinnit käydään 26.–28. maaliskuuta Greensborossa Pohjois-Karolinassa.