Kylliäinen kiiti SE-aikaan olympiadebyytissä

#UUTINEN 6.8.2016

Suomen uinnit Rion olympialaisissa alkoivat yhdellä Suomen ennätyksellä, kun Tanja Kylliäinen saavutti pitkässä sekauinnissa pitkään tavoittelemansa ajan.

Tanja Kylläiseltä riitti hymyä SE-uinnin jälkeen. Kuva: Jussi Salminen

400 metrin sekauinnissa rima olympiafinaaliin oli yllättäen hieman alempana kuin neljä vuotta sitten Lontoossa. 4.36,54 oli tulos, jolla edettiin kahdeksan parhaan joukkoon. Tanja Kylliäinen suoriutui ensimmäisestä olympiastartistaan upeasti. Hän paransi Suomen ennästystään komeat 1,74 sekuntia lukemiin 4.45,33. Sijoitus oli 25:s.

– Mahtavaa, olen odottanut ikuisuuden tuota 4.45:ttä, niin monta kertaa aikani on ollut 4.47-alkuinen, Kylliäinen iloitsi.

Hän ei löytänyt uinnistaan mitään virheitä, vaan riemuitsi parasta mahdollista starttiaan olympiauinneille.

– Olen tosi tyytyväinen väliaikoihinkin. Uintiin oli helppo lähteä, ei mitään paineita, tiesin, että olen lähtölistoissa viimeisenä. Siksi olin aivan rentona, mikä on hassua, koska nämä ovat tietysti isoimmat kisani koskaan, Kylliäinen juhli.

Koski ja Mattsson jäivät tasostaan

Matias Koski ehti suomalaisista ensimmäisenä Rion altaaseen. Hän ui 400 metrin vapaauinnissa tuloksen 3.55,57, mikä on Kosken tasoon nähden vaatimaton.

– En osaa sanoa, mikä siinä meni pieleen, aloitus oli ainakin liian hidas. Enkä ole kyllä tuota nelisatasen pacea oikein treenannutkaan, Koski kertoi.

Hänen sijoitus oli 42:s, kun finaaliin vaadittiin reilut kymmenen sekuntia kovempi tulos. Kaksisatasella Koski kertoi olevansa vahvempi, ja se on luvassa heti sunnuntaina.

Matti Mattsson puhisi 100 metrin rintauintinsa jälkeen turhautumista. Syynä oli vastoinkäymiset uinnissa, jossa kello pysähtyi lukemiin 1.02,45.

– Se meni kyllä ihan vihkoon. Tunsin, että nytkähdin startissa ja luulin jo tulleeni hylätyksi, fokus meni siinä. Käännökseen tulin vielä nyrkit edellä, ja se oli tosi huono käännös, Mattsson raportoi.

Ensimmäiseen altaanmittaansa hän oli kuitenkin jotakuinkin tyytyväinen nähtyään väliaikansa 28,74. Toinen altaanmitta oli porilaisen mukaan raskas.

– Se siitä, nyt sitten kaksisataselle. Kun saan sen liukumaan, niin väliaika on sekunnin kovempi, kuin tämä satanen nyt, Mattsson lupaili.

Päämatkan alkuerät uidaan tiistaina. Nyt Mattssonin sijoitus oli 38:s, kun välieriin vaadittiin 1.00,26.

Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.rio2016.com