Kultaa Liukkosen kaulaan universiadeissa!

#UUTINEN 26.8.2017

Miesten 50 metrin vapaauintifinaalissa 22 sekuntia jäi puhkaisematta, mutta tärkeintä oli, että ensimmäisenä maalipäätyä kosketti Ari-Pekka Liukkonen.

Kuva: Olympiakomitea

Katso Ari-Pekka Liukkosen kommentit Olympiakomitean tuottamalta videolta.

Universiadien 50 metrin vapaauintifinaalin etukäteen kuuluisin nimi oli Puolan Konrad Czerniak, jolla on kolme henkilökohtaista MM-mitalia perhosuintimatkoilta. Puolalaisen lisäksi Ari-Pekka Liukkonen oli ainoa henkilökohtaisen MM-finaalitason uimari. Lisäksi viivalla oli useampi maidensa kärkikastin takana kolkutteleva menijä.

Finaali oli äärimmäisen tasainen ja se oli Liukkosen etu, sillä hänet tiedetään erinomaisena maaliinkurottajana. Liukkosen kosketus kaakeliin tuli ajassa 22,02 ja se riitti voittoon, vaikka Liukkoselle tulos oli vasta uran 14. paras.

Välierissä Liukkonen ui 21,99 ja hänen lisäkseen Brasilian Italo Duarte oli ainoa 22 sekunnin alittaja. Duarte, Rion olympiauintien semifinalisti, jakoi hopeamitalin finaalissa Japanin Katsumi Nakamuran kanssa ajalla 22,05. Nakamura on Rion olympiafinalisti 4x100 metrin vapaauintiviestissä. Czerniak jäi finaalin viimeiseksi ajalla 22,41.

Liukkonen palautti Suomen universiadien kultakantaan. Edellisen kultamitalinsa Suomi sai vuonna 2007 yleisurheilussa Johanna Mannisen toimesta. Uinnissa Liukkosen kulta oli Suomen universiadihistorian ensimmäinen mitali.