Kuhat palautti pojan Turusta Helsinkiin

#UUTINEN 29.4.2017

Stadin Kuhat voitti perjantai-iltana kotialtaassaan vesipallon Suomen mestaruuden. Espoon Cetus joutui finaaleissa kolmesti toteamaan Kuhien kokemuksen vahvemmaksi.

Kuva: Jussi Salminen

Helsinkiläinen Uintiseura Kuhat on miesten vesipallon Suomen mestari kaudella 2016–2017. Kuhat voitti Espoon Cetuksen selkeästi nuoremman joukkueen suoraan kolmessa finaalissa. Ratkaiseva ottelu pelattiin Kuhien kotiluolassa Pirkkolassa myöhään perjantai-iltana ja se päättyi helsinkiläisille maalein 17–9.

Kahden ensimmäisen finaaliottelun päätyttyä melko selvin luvuin Kuhille, odotettiin kolmannesta finaalista railakasta ottelua. Ensimmäinen erä tarjoilikin hienoa vesipalloa runsaalle yleisölle. Avauserässä mätettiin peräti kymmenen maalia, kotijoukkue voitti ensimmäisen erän 6–4. Toisessakin erässä Kuhat takoi kuusi maalia Cetuksen neljää vastaan, ja ottelun edettyä puoliväliin, oli isäntäjoukkueen Samuel Torttila tehnyt jo viisi maalia.

Kolmas erä oli vähämaalisin luvuin 1–1, ja viimeinen erä alkoi Kuhien kuuden maalin johdossa. Cetus aloitti vielä hyvän kirin, mutta lopussa riskin otto ei tuottanut tulosta ja Kuhat karkasi lopulta kahdeksan maali erolla voittoon. Samuel Torttila iski Kuhista eniten, hän heilutti espoolaisten verkkoa peräti kuusi kertaa. Maalinteossa kunnostautuivat myös Mika Vesimäki, Julius Jaskari, Jani Ahokas, Antti Kasvio, Osku Konttinen, Juha Magnusson sekä Alexander Doepel.

Cetuksen Aleksi Miettinen pussitti kolme maalia ja kahden maalin saldoon ylsivät Oskari Ollila, Arthur von Weissenberg ja Velimir Elezovic.

Mestaruus palasi näin Helsinkiin, kun Turun Uimarit hallitsi miesten vesipallosarjaa kolme vuotta 2014–2016. Kuhat voitti mestaruuden viimeksi keväällä 2013, kaikkiaan tämän keväinen on Kuhille 12:s. Kuhat pelasi miesten SM-sarjaa tällä kaudella kahdella joukkueella, Stadin Kuhien mestaruuden lisäksi Kuhat sijoittui neljänneksi.