Kuhat juhlii Suomen mestaruutta

#UUTINEN 17.4.2010

Vesipallon miesten Suomen mestaruus ratkesi suoraan kolmella voitolla helsinkiläiselle Uintiseura Kuhille. Paikallisvastustaja Helsingfors Simsällskapin oli tyytyminen SM-hopeaan.

Kolmas finaaliottelu ratkaisi mestaruuden lauantaina Helsingin Pirkkolassa.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja erätauolle siirryttiin 1-1 lukemista. Toisessa erässä näytti siltä, että Kuhat pystyisi tekemään pesäeroa vastustajaan mutta erätauolle siirryttiin 5-3 lukemista.

Kolmannessa erässä HSS näytti ettei se ollut vielä luovuttanut ja vei sen nimiinsä maalein 2-3. Neljänteen erään siirryttiin kutkuttavasta 7-6 tilanteesta ja katsomokin alkoi herätä mukaan tiukkaan mestaruustaistoon. Viimeisessä erässä Kuhat osoitti miksi se on pystynyt voittamaan kaksi ensimmäistä kohtaamista. Suomen Mestaruus silmissä kiiltäen Kuhat murskasi HSS:n viimeisessä erässä tylyin lukemin 5-0 ja voitti koko ottelun maalein 12-6.

Kuhien selkärankana hääri Teppo Lehtinen, joka näytti miten vesipallossa puolustetaan sydämellä. Kuhien Mika Vesimäki osoitti, että ratkaisevissa otteluissa häneen voi luottaa viimeistelemällä neljä maalia, joista yksi ylivoimalla. Kahden maalin miehiä Kuhissa olivat kentän pienin pelaaja Ari Lukkarinen, sentteri Ville Oura ja joukkuen sielu Teppo Lehtinen. Jani Ahokas ja Kim Jernmark viimeistelivät maalin mieheen.

HSS:n paras pelaaja oli maalivahti Djorde Cosic, jota ilman HSS olisi varmasti kärsinyt murskatappion. Paras maalintekijä HSS:n riveissä oli sentteri Jukka Piistari sekä nuori lupaus Samuel Torttila. Jarkko Happonen ja Kalle Mäkelä tekivät myös maalin mieheen.