Kovatasoiset SM-uinnit tuottivat viisi SE:tä

#UUTINEN 4.7.2011

Espoossa kisatut SM-uinnit päättyivät sunnuntaina isäntäseuran tuplajuhliin. Cetus oli paras seura nuorissa ja aikuisissa.

SM-uintien päätöspäivä tuotti yhden Suomen ennätyksen. Cetuksen naisten 4x100 metrin vapaauintiviestin joukkue ui uudeksi SE-ajaksi 3:48,41. Lisäksi joukkueen avausosuudella uinut Hanna-Maria Seppälä yltyi parempaan vauhtiin kuin henkilökohtaisessa 100 metrin vapaassa. Viestihurmoksessa Seppälä kauhoi 54,97 ja saavutti näin SM-tavoitteensa alittamalla 55 sekunnin rajan ensimmäisen kerran sitten tekstiilipukujen aikakauden alun (1.1.2010). Viestijoukkueessa uivat Seppälän lisäksi Jenni Ruohoniemi, Anni Alitalo ja Petra Soininen.

Päätöspäivän tiukin taistelu nähtiin naisten 400 metrin sekauinnissa, kun Cetuksen 15-vuotias Fanny Teijonsalo voitti aikuisten Suomen mestaruuden tuloksella 5:04,17. Toiseksi uinut Hilla Kortetjärvi hävisi vain kaksi sadasosasekuntia. Aamujaksossa nuorten mestaruudenkin voittaneen Teijonsalon edellinen ennätys oli toukokuussa uitu 5:14,48, joten ennätysparannus oli uskomattomat yli 10 sekuntia.

Kokonaisuudessaan SM-uintien tulostaso oli herkullinen, ja järjestelyt oli toteutettu Cetuksen toimesta erittäin mallikkaasti. Valmennuspäällikkö Ippe Natunen oli tyytyväinen erityisesti viime vuodesta selvästi kohonneeseen tulostasoon ja viestijoukkueiden suorituskykyyn:
- Viestiuintien oleellinen tekijä on yksilön taistelu koko joukkueen puolesta. Yhteinen jännitys luo tahtoa onnistua ja tuo parempaa tulosta. Seurojen toiminnan ja resurssien kokoaminen ja tiivistäminen tuo usein tulosta näkyvimmin juuri viesteissä, Natunen tiivisti.

Tulokset, seurapisteet ja Suomen ennätykset kisasivulla.

SM-uintien kuvasatoa kuvagalleriassa.

15-vuotias Fanny Teijonsalo otti kotihallissaan jättipotin""