Kisojen päätteeksi nähtiin kymppejä taululla!

#UUTINEN 2.7.2018

Nuorten EM-uimahypyt päättyivät sunnuntaina Helsingissä. Suomelle kisat olivat jättimenestys, sillä paluu mitalitaulukkoon oli pitkään odotettu tulos. Kaksi mitalia ja kuusi finaalipaikkaa on todella kova suoritus. Sunnuntai-iltana nähtiin huikea päätöslaji!

Kuva: Tuomas Sauliala

Uimahyppyjen nuorten EM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Suomen 12 hyppääjää ovat antaneet kaikkensa ja toivat ennen näkemätöntä menestystä kotiyleisön edessä paineista huolimatta. Nuorten olympiavalmentaja ja joukkueenjohtaja Satu Uusitalo pitää kilpailuja hyvänä lähtölaukauksena tulevaan menestykseen:

– Hopea- ja pronssimitali sekä 6 finaalipaikkaa antavat hyvän kuvan suomalaisista eurooppalaiselle uimahyppyväelle. Jatkossa meidät otetaan vakavasti ja varmasti tuomarointikin on suopeampaa. Hienoa nähdä, kuinka laji kehittyy ja nuorten maajoukkueen rinnalla kasvaa hyviä pikkuhyppääjiä. Ensi vuonna heistä tulee hyvä lisä nuorten maajoukkueeseen. Samalla nykyinen maajoukkue pysyy vielä nuorten ikäsarjoissa, mutta on jo vuotta kokeneempana.

Kotikisat antavat tuloksillaan vahvan merkin siitä, että Suomen uimahypyissä on noustu selkeästi kisojen osallistumistavoitteesta menestystavoitteisiin.

Immonen karsiutui niukasti finaalista

Sunnuntaiaamun karsintakilpailuissa nähtiin kaksi suomalaista. Nea Immonen oli A-tyttöjen (16-18-vuotiaat) 3 metrin ponnahduslaudalla 12 parhaan joukossa vielä ennen viimeistä hyppyä, mutta vauhdin epäonnistuessa vaikea hyppy ei mennyt aivan nappiin, ja hän oli lopulta 15.

– Tämä meni paljon paremmin kuin 1 metrin kilpailu ja hyvä mieli jäi, vaikka toki harmittaa, että finaalipaikka jäi 5 pisteen päähän, kertoi Immonen kisan jälkeen.

Kilpailun voittajatittelin ansaitsi Venäjän Uliana Kliueva pistein 434,25. Toiseksi sijoittui Sveitsin Michelle Heimberg ja kolmanneksi Ruotsin Emma Gullstrand.

Ruslan Ternovoi pamautti kymppejä tuomaripaneeliin!

Aarne Riekki kilpaili A-poikien (16-18-vuotiaat) kerroksilla ja karsiutui loppukilpailusta helppojen hyppyjen ja muutaman epäonnistumisen johdosta sijoittuen 16:nneksi. Riekki valmistautuukin ensi vuoden kisoihin sarjaansa vaikeuttamalla.

Kuninkuuslajina pidetyn poikien kerroskilpailun voitti ylivoimaisesti 70 pisteen erolla Venäjän Ruslan Ternovoi, joka sai sarjan toisesta hypystään kilpailujen ainoat täydet 10 pistettä tuomaristosta ja keräsi kokonaisuudessaan 563,20 pistettä. Hopealle hyppäsi Iso-Britannian Lucas Thompson ja pronssille Espanjan Hector Perez Ortega.

Venäjä voitti kisojen mitalitaulukon saavuttamalla 7 kultaa, 1 hopean ja 4 pronssia. Kakkosena tuli Saksa (3+2+1) ja kolmantena oli Espanja (2+3+0). Suomi oli mitalitaulukon seitsemäs, mikä oli upea suoritus 25 maan joukossa.