Kisat käyntiin kahdella finaalilla Dresdenissä

#UUTINEN 24.4.2015

Neljä suomalaishyppääjää kisaa kovatasoisessa nuorten kansainvälisessä kisassa Saksan Dresdenissä. Torstaina päästiin heti finaalien makuun maailman kovimpien junnuhyppääjien joukossa.

Avauspäivän parhaimmasta tuloksesta vastasi Ellen Sirkka A-tyttöjen kerroksilla. Alkukilpailussa saavutettu tulos 339,55 on 17-vuotiaan kerrostaiturin kauden toistaiseksi paras pistesaalis ja ylittää SM-tulosluokkarajan, joka on korkein uimahyppyjen tulosluokkarajoista. SM-raja lasketaan kaksien edellisen nuorten EM-kilpailuiden 6. sijan tulosten keskiarvosta. Erityisen hyvin aamun alkukilpailussa onnistuivat pakolliset hypyt, sillä Ellen oli niiden jälkeen peräti neljännellä sijalla.

Myös finaali alkoi lupaavasti: kolme ensimmäistä kierrosta sujuivat loistavasti ja ennen viimeistä kierrosta Ellen oli 8. sijalla. Viimeinen hyppy jäi kuitenkin selvästi ali, mutta tästä huolimatta finaalin sijoitus oli alkukilpailua yhden sijan parempi ja Ellen oli lopullisella tuloslistalla upeasti 10. sijalla!

Paavola finaalin nuorimpana sijalla 12

Päivän toisesta loistotuloksesta ja finaalipaikasta vastasi Saija Paavola B-tyttöjen 1 metrillä. Alkukilpailun 10. sija ja finaalipaikka saavutettiin upealla henkilökohtaisella ennätyksellä, joka jäi uupumaan SM-tulosluokkarajasta vain 1,25 pistettä. Saija jätti alkukilpailussa taakseen mm. molemmat britti- ja aussitytöt. Iso-Britannia ja Australia kuuluvat molemmat uimahyppyjen suurmaihin. Saija sijoittui finaalissa 12., kun vanhemmat tytöt paransivat vaikeammilla hypyillään aamun suorituksiaan. Voiton vei isäntämaan huippulahjakas Lena Hentschel, joka oli Saijan lisäksi finaalin ainoa vuonna 2001 syntynyt kilpailija.

Junttila keräsi seiskoja

Myös Juho Junttila voi olla tyytyväinen suoritukseensa A-poikien 3 metrin laudalla. 10 hypyn sarjastaan Juho sai tuomareilta seiskoja peräti seitsemästä hypystään ja jaksoi pitkän kilpailun hienosti loppuun asti sijoittuen lopulta 19. sijalle. Taakse jäi tällä kertaa muun muassa viime vuonna B-pojissa NMM-kultaa ja -hopeaa napannut Tanskan Andreas Larsen.