Karsintaturnaus on puolimatkassa

#UUTINEN 6.5.2016

Suomen U19-joukkueen taival Tbilisin nuorten EM-karsinnoissa alkoi tappiollisesti torstaina, kun Valko-Venäjä ja Ranska ryöpyttivät Suomea. Vastassa ovat vielä Slovakia ja isäntämaa Georgia.

Kuva: Sari Viljanen

Suomen joukkue pääsi nuorten EM-karsinnassa tositoimiin torstaina. Tiivis turnauspäivä sisälsi kaksi ottelua. Aamun kohtaamisessa vastassa oli Valko-Venäjä. Kansallislaulun ja kapteenien viirien vaihdon jälkeen Suomen kapteeni Pessi Aalto johti joukkueen vastustajan kättelyyn.

Pelin alussa jännitys näkyi pelaajien otteissa ja Valko-Venäjä pääsi johtoasemaan. Hyökkäyspäässä työ tuotti kuitenkin pikkuhiljaa tulosta ja Suomen maalitilin karsintaturnauksessa avasi ensimmäisessä erässä Aki Grönvall. Suomen peli parantui niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä pelin edetessä mutta pelitempo ja pelikovuus oli kuitenkin kokemattomille suomalaispelaajille liikaa ja peli päättyi lopulta 8-21 häviöön.

Ranskan reipas aloitus hyydytti Suomen

Torstaina iltapäivällä oli turnauksen toisen matsin aika. Vastaan asettui Ranska, jonka joukkue oli fyysisempi ja nopeampi kuin edellinen vastustaja Valko-Venäjä. Pelin alussa Suomi ei ollut täysin hereillä ja Ranska karkasi nopeasti viiden maalin johtoon, Suomen ollessa vielä nollilla. Suomi taisteli ja löysi asennetta sekä pelikovuutta mutta tämä kostautui jäähyjen määrässä. Lopputuloksena oli toinen 13 maalin tappio luvuin 3-16.

Maalissa Emil Pietilä osoitti hyvää pelivirettä ohjaamalla aktiivisesti puolustusta ja muun muassa torjumalla vastustajan rangaistusheiton.

Turnaus jatkuu Suomen osalta perjantai-iltana Slovakiaa vastaan ja lauantaina puoliltapäivin turnauksen päätösottelulla isäntämaa Georgiaa vastaan.

Karsintaturnauksen tulospalvelu 

Otteluohjelma

6.5.2016

17.00 SLOVAKIA - FINLAND
18.30 GEORGIA - BELARUS

7.5.2016

10.00 BELARUS - FRANCE
11.30 GEORGIA - FINLAND