Kanervan junnuvuodet päättyivät kahdeksanneksi

#UUTINEN 30.6.2017

Roosa Kanerva lunasti nuorten EM-finaalissa saman sijan kuin pari viikkoa sitten aikuisten EM-kisassakin. Kolmena kesänä nuorten EM-finaalissa hypännyt vantaalainen on nyt virallisesti seniori.

Roosa Kanerva sijoittui kahdeksanneksi 18-vuotiaiden metrin ponnahduslaudan EM-finaalissa. Finaalin lähtöpisteinä, eli alkukilpailun pakollisten viiden ensimmäisen hypyn tuloksena oli 174,90, finalistien viidenneksi paras lähtötulos. Neljän valinnaisen finaalihypyn jälkeen Kanerva oli tuloksessa 356,10 pistettä. Se uupui mitalista reilut 23 pistettä.

– Pientä viilattavaa näihin hyppyihin jäi, vähän veteenmenojen linjoissa oli korjattavaa. Muut nostivat tasoaan, tai ehkä heillä alkukilpailu ei sujunut pisteiden perusteella niin hyvin, Kanerva kertoi.

Mitään suuria virheitä finaaliin ei mahtunut, mutta viimeisessä hypyssä, eteenpäin 2,5 volttia taittaen, Kanerva jäi viiteen pisteeseen, kun aamulla tuomarit nostivat siitä kuutta ja puolta pistettä.

– Siinä oli lyönti vähän hitaampi, niin oli vaikeuksia saada se kunnolla auki, Kanerva analysoi huolellisesti.

Juniorisarjojen hyvästit eivät ole Kanervalle kovin haikeat. Hän toisaalta odottaa, että pääsee kisaamaan vain vapaavalintaisilla hypyillä, mutta sanoo pakollisissakin olevan hyppyjä, joilla otetaan varmoja pisteitä. Valintaisten kanssa varmuus kasvaa koko ajan. Paras nuorten EM-sijoitus on seitsemäs vuodelta 2015 Bakussa, jolloin hän hyppäsi ensimmäistä vuotta A-ikäsarjassa.

– Kuuden parhaan joukkoon olisi ollut hienoa lopettaa nämä juniorikisat, mutta olen kyllä tyytyväinen tähänkin. Ja kolmena kesänä olen kuitenkin päässyt aina finaaliin, joten ihan hyvät muistot jää aikuisten sarjaan siirtyessä.

Vantaa Divingia edustava Kanerva sijoittui kahdeksanneksi myös aikuisten EM-kisoissa kesäkuun puolivälissä. Heinäkuun 14. päivänä alkavissa Budapestin MM-kilpailuissa häämöttää kauden päätös.

– Ihan hyvä päästä vähän treenaamaan vielä, nyt on tehty niin paljon kisahyppyjä. Juuri niitä veteenmenojen linjoja hiotaan vielä.