Kanerva ja Rundgren nuorten MM-hypyissä

#UUTINEN 30.11.2016

Maanantaina käynnistyivät nuorten MM-uimahypyt Venäjän Kazanissa. Suomen kolmen hyppääjän joukkue aloitti kisansa keskiviikkona.

Ronja Rundgren, Juho Junttila ja Roosa Kanerva edustavat Suomea nuorten MM-uimahypyissä. Kuva: Satu Uusitalo

Roosa Kanerva ja Ronja Rundgren kisasivat keskiviikkona omilla telineillään nuorten MM-uimahypyissä Kazanissa. Juho Junttila odottaa metrin ponnahduslaudan kisaansa vielä perjantaihin. Joukkueeseen nimettiin myös Saija Paavola, mutta hän joutui jättämään kilpailut väliin sairastumisen vuoksi. Kisat käydään Kazanin näyttävässä Aquatic Palacessa, joka isännöi myös kesän 2015 aikuisten MM-kilpailut.

Vuoden 2016 uimahyppääjäksi valittu Vantaa Divingin Roosa Kanerva kisasi A-tyttöjen metrin ponnahduslaudalla finaalipaikasta, mutta karsiutui. Hän oli alkukilpailun 21:s pistein 343,05. Tavoitteena oli tasainen sarja, mutta seitsemännen ja yhdeksännen hyppyjen pienet puutteet viimeistelyssä tekivät sarjaan säröjä, eikä Kanerva yltänyt aivan omalle tasolleen.

– Roosan muut hypyt olivat tasokkaita ja teknisesti näytti oikein hyvältä. Finaalipaikka oli tänään kyllä otettavissa, analysoi joukkueenjohtaja Satu Uusitalo.

Kanerva jäi vain noin 17 pistettä finaalista, eli 12 parhaan joukosta. Kovatasoiseen finaaliin ylsi tällä kertaa poikkeuksellisen paljon eurooppalaisia, vain kolme finaalihyppääjää tuli Euroopan ulkopuolelta, tavallisesti eurooppalaisia on korkeintaan puolet. Kanervan kisat ovat näin ohi Kazanissa. 17-vuotias vantaalainen kisaa vielä ensi vuonna nuorten sarjoissa, jolloin tähtäimessä ovat kesän nuorten EM-kilpailut.

Nuori Rundgren kaipaa enää kisavarmuutta

Kanervan seuratoveri, kolme vuotta nuorempi Ronja Rundgren osallistuu Kazanissa ensimmäisiin MM-tason kisoihinsa. Hän teki arvokisadebyytin viime kesänä nuorten EM-kilpailuissa Rijekassa. 14-vuotias Rundgren hyppäsi keskiviikkona B-tyttöjen kerroksilla 18. sijalle. Pisteiksi kertyi 272,80 ja finaalipaikka jäi vajaan 24 pisteen päähän.

– MM-ensikertalaiseksi Ronja kisasi tosi reippaasti, ja näytti todellista kilpailijaluonnetta. Kuudennen hypyn epäonnistuminen pudotti hänet omalta tasoltaan. Tänä syksynä vaikeutettu sarja tarvitsee vielä toistoja, toistoja ja toistoja, Uusitalo summaa.