Kahden mitalin ilta nuorten EM-hypyissä!

#UUTINEN 26.6.2018

Suomella ei tähän mennessä ollut tyttöjen nuorten arvokisamitalia uimahypyissä, mutta Lauren Hallaselkä ja Anni Paloheimo korjasivat tilanteen niin, että nyt niitä on jo kaksi kappaletta!

Anni Paloheimo ja Lauren Hallaselkä nostivat Suomen mitaleille. Kuva: Jussi Salminen

Suomi avasi mitalitilin nuorten EM-uimahyppyjen toisena kisapäivänä Helsingin Mäkelänrinteessä. B-ikäsarjan (14–15 vuotta) tyttöjen kolmen metrin ponnahduslautafinaalissa Lauren Hallaselkä saavutti hopeaa pistein 337,40. Voiton vei Venäjän Elizaveta Kuzina tuloksella 348,70 ja pronssia sai Saksan Julia Deng pistein 335,75. Anni Paloheimo oli neljäs vain 4,25 pistettä saksalaisesta.

– Tuntuu mahtavalta. Aika pitkään olen tätä toivonut, Hallaselkä huokaisi.

– Kilpailu meni rennosti, pystyin keskittymään hyvin. Kuuntelin musiikkia, chillasin hyppyjen välissä. Mä en tykkää katsoa muiden hyppyjä, yritin keskittyä yhteen hyppyyn kerrallaan, hän jatkoi.

Hallaselkä ja Paloheimo lähtivät finaaliin alkukilpailun samoilta sijoituksilta ja pitivät paikkansa parantaen pisteitään loppukilpailussa, vaikka kumpikaan ei yltänyt aivan kauden parhaisiin tuloksiinsa. Hallaselän finaalisarjassa viimeinen hyppy meni vähän yli, mikä saattoi maksaa mestaruuden, sillä hän oli johdossa ennen viimeistä kierrosta.

Paloheimon finaalin ensimmäisessä hypyssä oli pieniä vaikeuksia veteenmenossa.

Historiallinen mitali

Hallaselän hopea on Suomen ensimmäinen nuorten EM-tason tyttöjen mitali. Edellinen nuorten EM-mitali oli Heikki Mäkikallion kerroshyppyjen pronssi vuodelta 2010.

– Tämä mitali ei ollut sattumaa. Meillä on kaksi todella kovantason hyppääjää tässä ikäluokassa. Molemmista tytöistä näkyi jännitys ennen finaalia, mutta se oli hallinnassa, ja he pystyivät keskittymään finaalihyppyihinsä hyvin, Suomen joukkueenjohtaja Satu Uusitalo summasi.

Parihypyissä yllätysmitali

Mitalitunnelmat eivät kuitenkaan jääneet yksin Hallaselän harteille. Parihypyissä kaksikko voitti pronssia tyttöjen kolmella metrillä. Parihypyissä on vain yksi ikäluokka, 14–18-vuotiaat, ja mitalin yllätyksellisyyttä alleviivaa se, että molemmat suomalaiset ovat vielä B-ikäluokan (14–15 vuotta) edustajia ja olivat kärkijoukkueista selvästi nuorimpia. Suomalaiset jättivät Ruotsin neljänneksi kapealla, alle kahden pisteen erolla.

– Tuntuu niin hyvältä, meni paremmin kuin odotettiin. Tavoitteena oli tehdä tasainen sarja ja parantaa suorituksia edellisestä kisasta, hehkutti Paloheimo pronssimitali kaulassaan.

– Ei olla hirveästi treenattu yhdessä, kun asun ulkomailla, mutta saatiin viime viikon leirillä hypättyä paljon yhdessä, Hallaselkä analysoi.

Molemmilla kisapäivä oli todella raskas, kolmen kilpailun hallitseminen ei ole kevyt juttu, mutta suomalaiskaksikolla on hyvä tiimihenki:

– Sanoo ”hyvin se menee” toiselle, jos pelottaa ja ollaan tukena toisillemme koko ajan.