Joukkuekilpailu täydensi ensimmäisen finaalipäivän

#UUTINEN 2.8.2014

Taitouinnin nuorten maailmanmestaruuskilpailujen ensimmäinen finaalipäivä huipentui joukkueisiin. Tasokkaan ja tasaisen kamppailun lopuksi joukkueiden järjestys mitalikorokkeella oli täysin sama kuin aamupäivän parikilpailussa.

Team Ranska (kuva Anne Tuuli)

Kiinan joukkue vei jälleen pronssia (162,9142), Japani hopeaa (166,0544) ja Venäjä kultaa (167,9395) . Joukkueissa seuraavat sijat menivät Espanjalle ja Ukrainalle. Erot olivat kuitenkin melko pienet, eikä Venäjän voitto tullut kummassakaan finaalissa helpolla. Venäjä ja Japani olivat kaksi parasta maata myös edellisissä vastaavissa kilpailuissa vuonna 2012, mutta tällöin Venäjän voitto tuli selvemmillä lukemilla. Kiina sen sijaan jäi viime kerralla ilman mitalia, mutta nyt se jätti edellisen pronssimitalistin Ukrainan viidenneksi. Maiden väliin kiilasi vielä Espanja ollen neljäs. Kaikkiaan joukkuesarjan alkukilpailuun osallistui 21 maata. Suomella ei ollut edustusta joukkueissa.

Tunnelma Mäkelänrinteessä oli hikinen ja äänekäs eri maiden tukijoukkojen pitäessä meteliä helteen kuumentamassa hallissa. Kilpailujen lipunmyynti on sujunut hyvin ja tapahtuma on houkutellut hienosti paikalle myös suomalaisia lajista kiinnostuneita.

Finaalit jatkuvat sunnuntaina 3.8. sooloilla klo 10 ja yhdistetyllä vapaaohjelmalla eli combolla klo 16.00.

Teksti: Kristiina Leinonen