IKMJ-leirit onnistuneesti läpi

5.2.2018

Tyttöjen ja poikien ikäkausimaajoukkueiden leirit olivat oikein onnistuneet. Molemmilla leireillä tekeminen oli erinomaista ja keskityttiin hyvin siihen mitä oltiin tekemässä.

Uinnin ikäkausimaajoukkueen alkuvuoden leirit ovat nyt pidetty. Tyttöjen leiri järjestettiin 25.-28.1. ja seuraavana viikonloppuna, 1.-4.2. pojat pääsivät vauhtiin leirin merkeissä. Molemmilla leireillä oli mukana 16 uimaria. Leirit järjestettiin Suomen Urheiluopistossa Vierumäellä.

Yleinen ilmapiiri sekä poikien että tyttöjen leireillä oli tarkasti harjoitteluun keskittyvä ja iloinen. Isoa sanomaa kertoi se, että kaikki leireille osallistuneet uimarit osallistuivat kaikkiin harjoituksiin, ja uivat ne loppuun asti. Joten tsemppiä riitti.

Motivaatiota ja keskittymistä molemmilla leireillä

Tyttöjen leirillä teemana oli keskittyä laadun kehittämiseen. Taidollisia elementtejä tarjoiltiin jokaiseen lajiin yksi tai kaksi kappaletta, jotta fokus tekemiseen on helppo säilyttää. Lisäksi käännöstyöskentelyä videokuvattiin tyttöjen itsensä analysoitavaksi II-tason valmennuskoulutettavien toimesta, eli valmentajakoulutusta päästiin hyvin hyödyntämään käytännössä. Tytöt tekivät säntillisesti kaiken pyydetyn ja ajatus oli jo lähtökohtaisesti hyvin mukana.

Poikien leirillä teemana olivat harjoittelun kilpailullisuus sekä vaatimustaso. Tekeminen oli erinomaista. Poikien leirillä oli selkeästi aiempaa tavoitteellisempaa harjoittelua. Pojat aidosti innostuivat kilpailullisuudesta sekä kovasta vaatimustasosta. Lisäksi on todettava, että poikamaista pilkettä näkyi silmäkulmissa – mikä kertoo myös jaksamisesta.

Moninkertaisen IKM-uintien mestarin Alex Lydmanin (VUS-VSS) kommenttiin kiteytyi hyvin sanoma poikien tekemisestä: 

– Aluksi hieman epäilin leirille osallistumista, koska ajattelin harjoitusten olevan liian kevyitä. Näin ei kuitenkaan ollut.

Ja toisaalta myös Kalle Mäkisen (Vanders) lausahdukseen: 

– Oltiinhan mekin rollo-leireillä aikamoisia, mutta muutosta, siis kehitystä on tapahtunut.

 

– Eteenpäin mennään kokoajan, lajin parissa on aivan mahtavia nuoria, tuumi ikäkausimaajoukkueen valmentaja Simo Karvinen.