IKM-uinnit alkavat perjantaina Turussa

#UUTINEN 10.7.2014

Kesän viimeisissä altaassa kisattavissa kansallisissa uintikilpailuissa on mukana yli 600 uimaria 63 seurasta. ÅSK ja Aurajoen Uinti isännöivät Ikäkausimestaruusuinnit Impivaarassa.

13–15-vuotiaiden tyttöjen ja 14–16-vuotiaiden poikien kauden huipennus kisataan Turun Impivaaran uimahallissa, kun pitkän radan Ikäkausimestaruusuinteihin osallistuu reilu kuusi sataa uimaria. Terävimmästä kotimaisesta kärjestä löytyy kuitenkin poissaoloja, sillä valitettavasti Pohjoismaiden ikäkausimestaruuksista otellaan samaan aikaan Kööpenhaminassa ja nuorten Euroopan mestaruuksista Dordrechtissa.

Kilpailuihin ei järjestetty aluekilpailuja, eikä niihin ole aikarajoja. Osallistujat on karsittu ilmoittautuneiden joukosta tilastoperusteisesti 24 parhaaseen henkilökohtaisissa lajeissa ja 16 parhaaseen viestilajeissa.

Kaikki hamuavat ennätysaikoja

IKM-altaassa on luvassa tiukkoja taisteluita. Isäntäseurat ovat hyvin edustettuina, kun ÅSK marssittaa lähtökorokkeille 21 uimaria ja Aurajoen Uintikin kymmenen uimaria. Viime kesän IKM-uintien seurapiste- ja mitalitaulukon voittoa puolustaa Espoon Cetus, joka tuo Impivaaraan jälleen suurimman joukkueen.

Koska kyseessä on kauden päätös, uimarit haluavat antaa kauden parhaat tuloksensa. Ikäkausimestaruusuinneista ylläpidetään kilpailuennätyksiä, joita päivitettiin edellisissä IKM-uinneissa 11 kertaa. Ennätystaulukko löytyy Ennätykset-sivulta.

Kisat käynnistyvät perjantaina klo 16:00. Lauantaina ja sunnuntaina kisataan aamu- ja iltajaksot. Kisojen arvioidut aikataulut ja reaaliaikainen tulospalvelu löytyvät osoitteesta www.livetiming.fi ja osallistujia palvellaan myös osoitteessa www.uintiklubiturku.net.

Uimaliiton IKM-kisasivu