Hyvin menee Saksan mestaruuskisoissa

#UUTINEN 22.1.2016

Suomalaishyppääjät ovat tänä viikonloppuna kilpasilla vuoden 2014 EM-telineillä Berliinissä. Saldona ensimmäisen päivän jälkeen on jo kolme finaalipaikkaa.

Saksan avoimet mestaruuskilpailut Berliinissä alkoivat suomalaisittain upeasti. Naisissa Iira Laatunen ponnisti metrin ponnahduslaudan finaalissa itsensä neljänneksi mainiolla tuloksella 245,15. Pronssimitali jäi harmittavasti vain kolmen pisteen päähän. Myös Taina Karvonen selvitti tiensä finaaliin sijoittuen kuudenneksi hienolla tuloksella 232,65. Roosa Kanerva sijoittui alkukilpailussa 14. sijalle pistein 200,25. Laatunen ja Karvonen ylittivät molemmat EM-kisojen A-valintarajan kahdesti päivän aikana.

Myös 17-vuotias Juho Junttila oli liekeissä miesten 1 metrin laudalla. Junttila paranteli huimasti omia ennätyksiään päivän aikana ja hyppäsi kahdesti EM-kisojen B-valintarajan. Semifinaalin tulos 332,60 jäi A-valintarajasta vain harmittavat 1,4 pistettä. 21 kilpailijan joukosta Juho sijoittui lopulta finaalissa upeasti neljänneksi. Kilpailun voitti Saksan Oliver Homuth huippupistein 376,70.

Kilpailut jatkuvat Berliinissä sunnuntaihin asti. Osallistujia Saksan avoimissa mestaruuskilpailuissa on tänä vuonna Saksan ja Suomen lisäksi myös Sveitsistä, Puolasta ja Australiasta.