Hyvää tuulta Kotkan Rolloilla!

#UUTINEN 14.6.2014

Kotkan uimala Katariinassa ja sen ympäristössä raikuivat lauantaina ilon kiljahdukset ja kannustushuudot, kun toinen päivä kului kilpailuissa ja leiritoiminnoissa.

Lauantaina leijoihin puhalsi vauhtia villi merituuli. Kuva: Jaana Sinervuo-Tarula

Kotkan Rolloilla on takana tuulinen päivä. Se sopi erinomaisesti kisojen aikaiseen leiritoimintaan Puistolan kentällä, jossa lennätettiin monia erilaisia leijoja, kokeiltiin sirkusvälineitä ja pelattiin ulkopelejä. Mahdollisuus oli myös tutustua Merikeskus Wellamoon tai akvaario Maretariumiin.

Rollojen kisa-altaalla tuuli oli puolestaan välillä turhankin puuskaisa lennättäessään kisasomisteita ympäriinsä, altaaseen asti. Puolipilvinen päivä ei kuitenkaan tarjoillut sadetta, joten kaikki muut paitsi kilpailijat pysyivät kuivina.

Lauantaina Rollo-uinneissa iskettiin perjantain tapaan kolme kisaennätystä. Aurajoen Uinnin Sylvia Kuusisto kauhoi hurjan parannuksen 11-vuotiaiden tyttöjen satasen selkäuintiennätykseen ajalla 1.16,92. 10-vuotiaiden tyttöjen 200 metrin sekauinnissa Poseidonin Liinu Louhikoski passitti historiaan Jenna Laukkasen kisaennätyksen siirtymällä uudelle minuuttiluvulle tuloksella 2.59,42. Päivä päättyi Raision Urheilijoiden iloitteluun 12-vuotiaiden tyttöjen vapaauintiviestissä, uusi kisaennätys on 4.29,77 joukkueella Peppi Pinomäki, Emilia Liven, Oona Laakso ja Anniina Kallio.

Raision Urheilijat jatkaa seurojen välisen pistekilpailun kärjessä, mutta Aurajoen Uinti on parkkeerannut vankasti mitalitaulukon johtoon peräti seitsemällä kultamitalilla, toisena tulee Oulun Uinti ja kolmantena Raisio. Ennen viimeistä kisapäivää mitaleja on saavuttanut jo 18 seuraa, ja pisteitä, eli kahdeksan parhaan sijoituksia, 32 seuraa.

Uimaliiton kisasivu 

Henkilöt

Anniina Kallio