Hurriganesia täydelle katsomolle

#UUTINEN 2.7.2018

Taitouinnin nuorten EM-kisat Tampereella olivat alusta loppuun Venäjän juhlaa. Valkovenäjä sai yhden kultamitaleista vain siksi, ettei Venäjä osallistunut lainkaan kuviokisaan. Päätöspäivänä nähtiin pariuinnit ja combot.

Venäjän duo. Kuva: Anne Tuuli

Tampereen Kalevan uimahallin katsomo täyttyi heti sunnuntaiaamusta, kun pariuinnin vapaaohjelman finaali oli alkamassa. Finaalissa ui alkukilpailujen 12 parasta.

Venäjän Kseniia Ladnaia ja Elizaveta Minaeva paransivat lähes kahdella pisteellä alkukilpailuista vieden kultamitalin pistein 92,5667, jälleen ylivoimaisesti. Ohjelma oli hiukan jopa agressiivinen, mutta ennen kaikkea teknisesti vaativa ja puhtaasti suoritettu. Hopeakorokkeelle nousi odotetusti Ukrainan kaksoset Maryna ja Vladyslava Aleksiiva pistein 88,5000. Yllätys ei ollut se, että Espanja ja Italia taistelivat pronssista ja nyt sen sai kaulaansa Espanjan Irene Jimeno Martinez ja Iris Tio Casas pisteillä 86,1667. Italia jäi pois palkintokorokkeelta saaden pisteitä 85,7333, eroa vain 0,4334 pistettä.

Sekapariuinnin vapaaohjelman finaalissa ui vain kaksi maata, joista voiton vei Venäjän Alina Mantulenko parinaan Mikhail Valisev. He saivat ohjelmasta 82,8000, jättäen Kreikan sekaparin Nikoleta Papageorgioun ja Valileios Gkortsilasin reilusti taakseen, yli 12 pisteellä (70,4667).

Italia sai täpärästi combon pronssia

Loppuunmyyty katsomo odotti innolla yhdistetyn vapaaohjelman kilpailua päätöspäivän iltana. Katsojia oli saapunut ulkomaita myöten, perheenjäseniä ja ystäviä. Eniten toki odotettiin Suomen edustusjoukkueen ohjelmaa.

Voiton vei odotetusti Venäjän joukkue pistein 93,0333. Hopealla sijoittui myös odotetusti Ukraina pistein 90,8667. Ennen viimeisen joukkueen, Italian, suoritusta Espanja oli kolmantena pistein 87,4667. Tunnelma oli käsin kosketeltava, kun Italian joukkue odotti pisteitä onnistuneen suorituksensa jälkeen. Pisteet tulivat taululle ja koko joukkue hyppi riemusta! Italia voitti pronssia pistein 88,0333, eli vain 0,5666 erolla Espanjaan! Iloiset purkaukset herkisti monen katsojan, varsinkin Italian kannattajien!

Suomen edustusjoukkueen yhdistetty vapaaohjelma suoritettiin Hurriganesin musiikin tahtiin. Tytöt olivat selkeästi vauhdissa ja saivatkin ohjelmastaan hienosti oman ennätyksensä 72,3333.

– Tytöt uivat hyvässä fiiliksessä ja akrobatiaosuudet onnistuivat paremmin kuin esimerkiksi joukkueohjelmassa. Olimme tyytyväisiä pisteisiin, kommentoi valmentaja Iris Lucenius.

Illan päätteeksi jaettiin myös kuviokilpailun palkinnot. Voiton vei Valko-Venäjän Vasilina Khandoshka pistein 82,1522. Hopealle sijoittui Italian Francesca Zunino pistein 78,7652 ja pronssia sai hänen maasisarensa Marta Murru pistein 78,6609. Saimme siis kuulla ensimmäistä kertaa Valko-Venäjän hymnin Venäjän sijaan.

Mitalitaulukko kertoo hyvin lajin valta-asetelman. Venäjä hallitsee lajia Ukraina tiukasti kannassaan. Italia ja Espanja taistelevat tiukasti kolmossijoista. Valkovenäjä sai yhden kullan kuviokilpailusta, jossa ei nähty Venäjän, Ukrainan eikä Espanjan uimareita.

Taitouinnin mitalitaulukko

  1. Venäjä 9+0+0
  2. Valkovenäjä 1+0+0
  3. Ukraina 0+7+0
  4. Kreikka 0+2+0
  5. Italia 0+1+3
  6. Espanja 0+0+5

Lisää valokuvia NEM-kisojen kuvagalleriassaFacebookissa ja Instagramissa

Kisasivut: www.ejc2018.fi 

Tulospalvelu: ejc2018.microplustiming.com 

Finaalien livestriimi: www.dailymotion.com/lentv