HSS otti revanssissa pronssin Saukoilta

#UUTINEN 19.4.2016

Viime viikonloppuna pelattiin vesipallon miesten SM-pronssiottelu ja ensimmäiset SM-finaalit. Helsingin Simmis nappasi Jyväskylässä mitalit puolustaneelta pronssijoukkueelta.

Säpinää miesten pronssiottelussa. Kuva: Jyväskylän Saukot

Miesten pronssiottelussa kohtasi tuttu parivaljakko Helsingfors Simsällskap ja Jyväskylän Saukot. Viime keväänä Saukot oli parempi, mutta tällä kertaa helsinkiläiset pitivät jyväskyläläiset takanaan tiukassa ottelussa maalein 13–12.

AaltoAlvarissa pelattu pronssiottelu näytti toisessa erässä jo pelatulta, kun kotijoukkue Saukot oli ottelun puolivälissä tappiolla 9–2. Saukkojoukkue kiristi kuitenkin vauhtiaan loppua kohden takomalla kolmannessa erässä hulppeat kuusi maalia. Neljännessä ja viimeisessä erässäkin Saukkojen kiri jatkui, mutta HSS onnistui myös maalinteossa, ja näin voitto ja pronssimitalit menivät Helsinkiin vain maalin erolla.

TU karkasi johtoon finaaleissa

Miesten vesipallomestaruus on katkolla jo kolmannessa finaalissa tulevana perjantaina Turussa. Turun Uimarit päihitti Kuhat kahdessa ensimmäisessä finaalikohtaamisessa selvin numeroin. Avausfinaali päättyi turkulaisille 13–10 ja toinen ottelu 10–5. Näin Turun Uimareilla on mahdollisuus mestaruusjuhliin jo perjantai-iltana klo 20.30 alkavassa ottelussa Impivaaran kotialtaalla.

C-junioreiden mestaruus Kuhille

Viikonloppuna pelattiin myös CSM-finaalit. Sarjan Suomen mestaruus meni Helsingin Kuhille. Finaaliturnauksessa Kuhat voitti Cetuksen maalein 13–6 ja Sentterit luvuin 12–5. Sentterit tuli C-sarjassa toiseksi ja Turun Uimarit kolmanneksi.

Naisten finaalit käyntiin perjantaina

Tulevana viikonloppuna alkavat myös naisten semifinaalit. Otteluita pelataan Turussa (TU – Sentterit) ja Jyväskylässä (JySa–UiTa) perjantaina ja lauantaina, ja tarvittaessa kolmas semifinaali Tampereella ja Porissa.

Katso ottelut ja tulokset: vesipallo.torneopal.fi