Hopeaa ja pronssia Liettuan PM-turnauksesta!

27.11.2017

Vesipallon U15- ja U17-joukkueet kantoivat mitalit kotiin viime viikonlopun Baltian ja Pohjoismaiden mestaruusturnauksesta Liettuasta. Molemmat kohtasivat mitaliotteluissa isäntämaan.

Suomen U17- ja U15-maajoukkueet pelasivat mallikkaasti Liettuan Alytuksessa. U15-joukkue sai pronssiotteluun vastaansa Liettuan ja peli oli erittäin tasainen. Varsinainen peliaika päättyi 9-9 tasatulokseen. Voittaja ratkaistiin rangaistusheitoilla, yksi Liettuan pelaajista epäonnistui ja osui heittovuorollaan tolppaan. U15-joukkueen valmentaja Karri Kukkonen kommentoi pronssipeliä:

– Pronssipeli oli tasainen alusta loppuun. Liettua meni johtoon pelin lopussa mutta pääsimme tasoittamaan vielä pelin viimeisellä minuutilla. Rankkareissa kaikki suomen pelaajat onnistuivat ja yksi Liettuan pelaaja osui tolppaan. Ratkaisevan maalin heitti kapteeni Eero Saarelainen.

U17-joukkueen finaalipeli Liettuaa vastaan lähti käyntiin yhtä tiukkana ja jännittävänä kuin nuorempien pronssiottelu. Selkeä ratkaisu tuli oikeastaan vasta neljännen erän puolivälissä, kun Liettua sai monta suoraa vapaaheittoa peräkkäin uppoamaan maaliin. Suomen joukkueen maalit eivät puolestaan osuneet aivan kohteeseen. U17-joukkueen joukkueenjohtaja Antti Laasonen kommentoi joukkueen finaalipeliä:

– U17-finaalissa Suomi kärsi niukan tappion Liettualle. Peli oli erittäin tasainen ja ratkesi Liettuan parempaan maaliviimeistelyyn.

Onnistunut turnaus

Suomen joukkueet ovat valmistautuneet turnaukseen syksyn ajan. Joukkuetta haettiin karsintaleireillä elokuusta lähtien ja lopulliseen joukkueeseen mahtui 13 pelaajaa. Joukkueet ovat omien SM-sarjan peliensä ohella valmistautuneet maajoukkueturnaukseen ja viikonloput ovatkin olleet vesipallontäyteisiä. Eri maiden joukkueet olivat keskenään melko tasaisia. U15-joukkueen valmentaja Kukkosen näkemys turnauksesta oli:

– Kokonaisuudessaan turnauksessa tuli 3 voittoa ja kaksi tappiota. Tanska voitti Ruotsin myös rankkareilla finaalissa.

U17-joukkueen valmistautuminen oli oikein onnistunut. Joukkueenjohtaja Laasosen näkemys koko turnausviikonlopusta:

– Pelaajat pelasivat kokonaisuutena erittäin hyvän turnauksen. Joukkueenjohto ja valmentajat ovat erittäin ylpeitä pelaajista. Hopea ei ole häpeä, Pohjoismaiden paras joukkue U17-ikäisissä.