Hast kauhoi maratoninsa alle 12 tunnin!

#UUTINEN 12.12.2012

12.12.12 menee historian kirjoihin uinnin urotekona. Jarmo Hast ui 42,195 kilometriä alle 12 tunnin, ja söi matkan aikana kaksi pizzaa!

Juomatauoillaan Hast sai vastailla uintia seuranneiden tiedotusvälineiden pikakysymyksiin. Kuva: Jussi Salminen

Kangasalan uimahallissa koettiin uintihurmiota keskiviikkona 12. joulukuuta. Triathlonisti ja entinen kilpauimari Jarmo Hast kauhoi maratonin, eli 42 kilometriä ja 195 metriä aikaan 11 tuntia, 43 minuuttia ja 33 sekuntia. 12 tunnin aikatavoite täyttyi heittämällä, sillä Hast ehti pitämään kaksi ruokataukoakin urakkansa aikana.

Uinnin päätyttyä hieman ennen kello iltayhdeksää keskiviikkona 12.12. oli Kangasalan uimahallilla täysi hurmos päällä.

"Jarmo on saunassa, poika saunoo", naureskeli uintihaasteidean isä ja pääpromoottori Simo Hillo puhelimitse altaan ääreltä.

"Tunteet ovat pinnassa, Jarmo teki sen mitä oli tavoitteenakin, tämä on maailmanennätys. Jarmo on kyllä suomalaisen sisun ruumiillistuma", Hillo jatkoi.

Hastin uintivuosien valmentaja Jouni Laakso piti myös näkemästään entisen suojattinsa uintiurakasta:

"En epäillyt hetkeäkään, etteikö Jarmo pystyisi tähän hurjaan urakkaan, luottamus häneen on kova. Tekniikka ei hajonnut missään vaiheessa", Laakso mietti.

Hast antoi arvoa kaikille tukijoilleen

Lopulta itse uintisankarikin tavoitettiin saunan lämmittämänä. Reilun 42 kilometrin uintiurakka sai ultrauimarin tyytyväiseksi.

"Väsyttää todella paljon. Onhan se mukavampaa, kun on uinut urakan loppuun asti eikä tarvinnut keskeyttää", Hast tuumi urakan jälkeen.

Helppoa matkanteko ei ollut, sillä olkapäissä tuntui matkan lukuisat vedot.

"Siinä kympin kohdalla alkoi olkapäihin sattumaan, vaihtelin vaparia ja selkää, välillä helpotti, välillä sattui enemmän. Mutta ei siinä auta ajatella itsekseen, mitä vähemmän ajatuksia mielessä, sitä parempi", Hast kuittasi.

Puolen vuorokauden urakkaansa Hast valmistautui huolellisella tankkauksella. Toki myös suorituksen aikana ravintoa piti saada, läheisestä Koti Pizzasta tilattiin pizzat 20 ja 30 kilometrien kohdille, joten nopeat ruokatauot kuuluivat 11 tunnin ja 43 minuutin kokonaisaikaan.

"Kaksi Quattro Stagionia vetäisin ja sitten kaikkia Fastin tuotteita siinä uinnin lomassa", Hast summasi.

Tempauksella kerättiin rahaa Hastin harjoitteluun kohti ensi vuoden legendaarista Havajin Ironman-triathlon kisaa, jossa Hastin tavoite on sijoittua kolmen parhaan joukkoon.

"Ei puhuta tarkoista summista, mutta hyvä arvio on tonni tunnissa, viisinumeroisen summan Jarmo tästä saa lyhentämättömänä treenikassaan", promoottori Simo Hillo valaisi.

Itse ansaitut eurot ovat tarpeeseen triathlonistille, sillä kovaan tavoitteeseen tarvitaan vielä kovempaa treeniä.

"Maaliskuussa Australiaan Ironman-pisteitä hakemaan, ja jos sieltä saadaan hyvä tulos, niin sitten ei tarvitsisi täyttä matkaa vetää ennen lokakuun Havajin kisaa", Hast summasi.

Hän halusi kiittää kaikkia tempaukseen ja sen tukemiseen osallistuneita.


Tunnelmia Facebookissa 

Nettisivut 

Jarmo Hastin kotisivut