Haastava alku Kazanin MM-uimahypyissä

#UUTINEN 25.7.2015

Kaikki kolme suomalaishyppääjää ovat jo avanneet kisansa Kazanissa. Ensimmäisten MM-kisojen paineet ovat kovat ja kauden kärkipisteet ovat jääneet saavuttamatta.

Taina Karvonen, Iira Laatunen ja Jouni Kallunki ovat jo yli parikymppisiä, mutta Kazanissa ensimmäisissä MM-kilpailuissaan. Kuva: Satu Uusitalo

Aurajoen Uinnin Jouni Kallunki hyppäsi perjantai-iltana miesten yhden metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa 28. sijalle. Turkulainen keräsi kuuden hypyn sarjallaan 296,60 pistettä. Finaaliin 12 parhaan hyppääjän joukkoon vaadittiin 361,55 pistettä, joten taso MM-karsinnassa oli odotetun kova. Karsinnan paras oli Meksikon Jahir Angel Ocampo Marroquin peräti 412,70 pisteellä.

Kallunki ei saanut tehtyä tavoittelemaansa tasaista sarjaa, sillä kolmannen ja neljännen kierroksen hypyt, kierrehyppy eteenpäin ja eteenpäin 3,5 volttia epäonnistuivat. Molemmissa vauhdit jäivät varovaisiksi, joten veteenmenot epäonnistuivat. Toisaalta neljässä hypyssään Kallunki onnistu erinomaisesti.

23-vuotias Kallunki jatkaa MM-kisaansa ensi torstaina kolmen metrin ponnahduslaudalla, joka on sujunut tänä kesänä hieman metriä paremmin.

Tekniset puutteet pudottivat finaalista

Taina Karvonen ja Iira Laatunen jäivät kolmen metrin parihyppyjen MM-finaalista lauantaina Kazanissa. Suomalaispari sijoittui karsinnan 16:nneksi pistein 230,88. 12 parin MM-finaaliin vaadittiin 265,50 pistettä, mikä ei olisi ollut suomalaisille mahdottomuus, kesäkuun EM-kilpailuissa he olivat kuudensia kauden parhaallaan 265,32.

–  Samanaikaisuus Iiralla ja Tainalla on hyvä. Kolme ensimmäistä hyppyä olivat myös teknisesti ihan hyviä, mutta kahdessa viimeisessä oli isoja teknisiä puutteita, analysoi joukkueenjohtaja Satu Uusitalo.

Sunnuntaina molemmat osallistuvat metrin ponnahduslaudan henkilökohtaiseen kilpailuun klo 15.00 alkaen.