Finaalipaikat karkasivat naisilta Lontoossa

#UUTINEN 11.5.2016

Suomen naishyppääjät Taina Karvonen ja Iira Laatunen avasivat EM-kisansa Lontoossa kolmantena kisapäivänä. Molemmilla on kokemusta metrin ponnahduslaudan EM-finaalista, mutta tällä kertaa tason kovuus yllätti suomalaiset.

Kuva: Jussi Salminen

Iira Laatunen ja Taina Karvonen karsiutuivat avauskisassaan Lontoon EM-uimahypyissä keskiviikkona. Laatunen sijoittui metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa 16. sijalle ja Karvonen 21:ksi. Kumpikaan ei hätyytellyt ennätyspisteitään. Laatunen puolusti finaalin 9. sijaa kahden vuoden takaa ja Karvonen 12. sijaa viime vuodelta.

– Toiseen hyppyyni olen pettynyt, mutta muut menivät melko hyvin. Se eteenpäin 2,5 (volttia) taittaen lähti hitaasti pyörimään, ja siksi se jäi vajaaksi, Laatunen kommentoi.

Hän sai viiden hypyn sarjastaan pisteet 223,15, mikä uupui hänen ennätystuloksestaan lähes 30 pistettä. Karvonen jäi parhaasta tasostaan hieman enemmän tuloksella 207,60. 12 parhaan joukkoon EM-finaaliin vaadittiin nyt harvinaisen kovat pisteet, 244,80.

– Tosi kova taso. Se kertoo siitä, että hyppääjät tekevät nyt entistä varmemmin omia hyppyjään, finaalipaikkaa vähimmäisodotuksenaan pitänyt Laatunen analysoi.

Molemmat suuntaavat nyt katseensa kolmen metrin ponnahduslaudalle, jossa Karvonen kisaa lauantaina henkilökohtaisen kilpailun ja sunnuntaina he hyppäävät kolmen metrin parihyppyjen suorassa loppukilpailussa. Uimahypyt jatkuvat suomalaisittain torstaina Jouni Kallungin kolmen metrin ponnahduslautahypyillä.