Ensi kesän nuorten EM-uimareita on jo 14

#UUTINEN 22.3.2010

Ruotsin GP-sarjan kisaan osallistuneet uimarit toivat kotiin 21 mitalia ja lähes kymmenen uutta tulosraja-alitusta ensi kesän nuorten EM-uinteihin. Jyväskylässä puolestaan alittui ensimmäinen näyttökisaraja lauantaina.

Tukholman GP3-kilpailussa viime viikonloppuna mitalisijoja hämmentäneet suomalaiset esittivät hyviä suorituksia, ja saldona olikin peräti 21 mitalia, joista 7 kultaa, 8 hopeaa ja 6 pronssia. Suomalaisporukassa henki oli hyvä, ja se siivitti nuorten EM-kisojen ikäluokkien uimareita rajojen alituksiin. Uusia ensi kesän NEM-nimiä ovat nyt Milja Huhta, Jenna Laukkanen, Inga Virtanen, Toni Ahola ja Valtteri Halonen.

Jyväskylässä lauantaina järjestetyt Oskarin uinnit olivat myös näyttökilpailut ensi kesän NEM-uinteja varten, ja Vantaan Vesikoiden Jenni Sundqvistista tuli ensimmäinen uimari, joka raivasi tiensä NEM-joukkueeseen näyttökisavoitolla ja vaaditun tulosrajan saavuttamalla. Näyttökisoja on jäljellä vielä kaksi, Laviaarit Espoossa ja Märsky-uinnit Helsingissä. Näyttökisojen lajit, näyttökisarajat ja rajan alittaneet uimarit ovat esillä Aikarajat-sivulla.

Vantaan Vesikoiden Jenni Sundqvist oli ensimmäinen uimari joka alitti näyttökisavoitollaan vaaditun tulosrajan B-raja + 1%. Lajina oli 50 metrin perhonen.

Kuva:Jussi Salminen

Tukholman GP-kisan suomalaismitalistit

KultaaAleksi Eskelinen400 m vu4.03

Henkilöt

Jenna Laukkanen