EM-kisat huipentuivat kahdeksanteen sijaan

#UUTINEN 13.3.2011

Naisten kolmen metrin parihyppyfinaalin kyyti oli suomalaisittain kylmää. Taina Karvonen ja Iira Laatunen jäivät finaalissa nelisen pistettä alkukilpailun tuloksestaan, ja se riitti sijoituksen heikkenemiseen kahdella pykälällä.

Sunnuntai-illan EM-finaalissa Unkari ja Ranska pyyhkäisivät ohi ja suomalaiset jätettiin kahdeksanneksi pistein 255,60, vaikka kokonaisuutena kisa sujui varsin hyvin.

- Se kolmas hyppy jäi vähän harmittamaan, sikäli jäi pikkuisen hampaankoloon mutta se on niin pienestä kiinni, sekin maksoi pari sijaa, muuten tosi hyvä kisa,Taina Karvonen kertoi finaalisarjan ainoasta pienestä virheestä.

Alkukilpailusta finaaliin selviytyminen oli jo kelpo suoritus, vaikka Karvonen pääsikin maistamaan EM-finaalia jo viime kesän EM-laudalla Budapestissa. Laatunen sen sijaan oli ensimmäistä kertaa mukana.

- Oli ihan mukavaa hypätä finaalissa, katsojiakin oli paljon, tyytyväinen Laatunen iloitsi.

Hänen mukaan hyvä tunnelma Torinossa auttoi unohtamaan pitkän kisaviikon tuntemukset kropassa.
Suomalaisten viiden hypyn sarja sisälsi finaalijoukon helpoimmat vaikeuskertoimet. Helsinkiläis-oululaispari on treenannut parihyppyjä vasta joulukuusta lähtien.

- Pitää sopia enemmän yhteisiä treenejä, jottei mennä ihan kylmiltään kisaamaan, Laatunen mietti.

Karvosen ja Laatusen vahvuus on erinomainen yhdenaikaisuus, synkrotuomarit näyttivät heille jatkuvasti hyviä pisteitä. Treenit odottavat kotimaassa, ja parilla onkin kova hinku päästä Shanghain heinäkuisten MM-kilpailujen joukkueeseen.


Naiset 3 m parihypyt FINAALI

1) Tania Cagnotto - Francesca Dallape? ITA 320.40
2) Nadezda Bazhina - Svetlana Philippova RUS 317.13
3) Katja Dieckow - Uschi Freitag GER 295.50
4) Anna Pysmenska - Olena Fedorova UKR 294.90
5) Grace Reid - Hannah Starling GBR 275.49
6) Zsofia Reisinger - Flora Gondos HUN 263.64
7) Marion Farissier - Fanny Bouvet FRA 258.48
8) Taina Karvonen - Iira Laatunen FIN 255.60

Tulokset

"