D-junnut kohtasivat finaaleissa Porissa

#UUTINEN 4.4.2016

Vesipallon D-junioreiden SM-sarja pelattiin päätökseen viikonloppuna Porissa. Puolustanut mestari Turun Uimarit joutui tyytymään mitalittomaan saldoon, kun Espoon Cetus pokkasi nuorimmaisten mestaruuden.

Cetuksen voittojoukkueessa pelasivat Juho Ryhänen, Eero Saarelainen, Andrei Makaroff, Jaakko Molarius, Oskari Aalto, Egor Garanin, Verna Rostedt, Aarno Lind, Mikael Katainen, Elmer Heino, Tiitus Pentikäinen, Peik Alamäki, Elina Pere, sekä Miiko Pipatti. Valmentajina toimivat Arthur von Weissenberg ja Teo Pentikäinen (ei kuvassa), sekä Casper Törmä. Kuva: Reija Häkkinen

A-junioreiden SM-sarja pelattiin loppuun jo tammikuussa, kun Turun Uimarit juhli voittoa. Hopeaa sai Kuopion Uimaseura ja pronssia Cetus.

Porissa ratkottiin 2.–3. huhtikuuta nuorimpien SM-sarjan mitalit, kun D-junioreiden neljä parasta kohtasivat Porin uintipyhätössä. Lauantaina pelattiin semifinaalit Cetus–JySa ja Sentterit–Turun Uimarit. Viikonlopun tiukin ottelu nähtiinkin välierissä lauantaina Cetuksen ja Jyväskylän Saukkojen välillä, kun Cetus voitti Saukot 12–10. Porin Sentterit voitti Turun Uimarit semifinaalissa 27–4 ja varmisti näin paikkansa finaalissa.

Pronssiottelu pelattiin Turun Uimareiden ja Jyväskylän Saukkojen välillä ja se päättyi Saukkojen voittoon 12–18. Finaalipeli Porin Sentterit–Cetus päättyi puolestaan vierasjoukkueen voittoon 3–9. Finaaliturnauksessa Espoon Cetus siis sijoittui ensimmäiseksi, Porin Sentterit toiseksi ja Jyväskylän Saukot kolmanneksi.

Miesten semit lähestyvät

Miesten SM-sarjojen semifinaalit pelataan tulevana viikonloppuna 8.–10. huhtikuuta. Toisistaan mittaa ottavat ensin Turussa kahden ensimmäisen semifinaalin verran Turun Uimarit ja Helsingin HSS perjantaina ja lauantaina, ja sunnuntaina tarvittaessa vielä Pirkkolassa. Helsingin Pirkkolassa toisiaan vastaan pelaavat puolestaan Helsingin Kuhat ja Jyväskylän Saukot perjantaina ja lauantaina, ja tarvittaessa pelejä jatketaan vielä sunnuntaina Jyväskylässä.

Vesipallon tulospalvelu