Cetus juhli synttäreitään viesti-SE:llä

#UUTINEN 21.11.2014

Vuonna 2004 perustettu Cetus oli menestyksekäs SM-uintiensa kolmantena päivänä. Viestinaiset tykittivät Suomen ennätyksen sekuntikaupalla ja henkilökohtaisiakin huippusuorituksia saatiin.

Espoon Cetus juhli kymmenvuotista taivaltaan perjantai-iltana SM-uintien finaalijakson jälkeen seuran syntysijoilla Tapiolassa. Juhlat alkoivat tosin jo Espoonlahden uimahallilla, kun vaaleanpunaisten uimarit kauhoivat hirmuisia tuloksia.

Naisten 4x100 metrin vapaauintiviestissä Cetus ui aikaan 3.42,23 ja paransi omaa SE:tään 2,07 sekuntia. Joukkueessa uivat Fanny Teijonsalo, Aino Otava, Anna Kotonen ja Hanna-Maria Seppälä.

Seppälä puolestaan voitti naisten 100 metrin sekauinnin huippuajalla 59,83. Edellisen kerran Seppälä on alittanut minuutin vuonna 2011. Aika sijoittuu tämän kauden maailmantilastossa 15. sijalle ja tuotti lähes 900 FINA-pistettä. Seppälän Suomen ennätys 58,86 on kumipukujen aikakaudelta vuodelta 2009. Hopeaa otti Cetuksen Fanny Teijonsalo tuloksella 1.01,13, mikä uupuu ensi vuoden EM-uintien aikarajasta vain sadasosasekunnin. Pronssia ui Emilia Pikkarainen ajalla 1.01,21.

Seppälä voitti myös 100 metrin vapaan kelpo ajalla 53,83 ennen Mimosa Jallowia (54,83) ja Laura Kurkea (55,37).

Ari-Pekka Liukkonen ja Riku Pöytäkivi täydensivät espoolaisten juhlapäivää, Liukkonen voitti päämatkansa 50 metrin vapaan tuloksella 21,38. Pöytäkivikin lähenteli SE-aikaansa 50 metrin perhosessa, välierien voittoaika oli 23,22, mikä uupui vain kahdeksan sadasosaa ennätyksestä.

Matti Mattsson ui Suomen mestariksi 200 metrin rintauinnissa ajalla 2.07,64. Hän jäi omasta Suomen ennätyksestään vain 0,14 sekuntia.

Nuorten Suomen ennätyksiäkin ropisee Espoossa

Helsingfors Simsällskapin Lotta Upanne ui jo SM-uintien kolmannen nuorten Suomen ennätyksensä. Aamulla hän voitti nuorten mestaruuden 200 metrin selkäuinnissa 17-vuotiaiden tyttöjen SE-ajalla 2.11,08. Illalla aikuisten finaalissa hän ui myös aikuisten Suomen mestariksi parantaen nuorten Suomen ennätystään lukemiin 2.10,44. Aiempaa ennätystä piti Jenna Laukkanen.

Myös kaikissa Espoon SM-uinneissa tähän mennessä kisatuissa nuorten viesteissä on syntynyt nuorten SE-tulokset. Poikien lyhyessä vapaauintiviestissä ennätyksen teki Cetus, pitkässä vapaauintiviestissä Raision Urheilijat. Tyttöjen vapaauintiviesteissä ennätykset teki Cetus.