Cetukselle ensimmäinen miesten SM-mitali

#UUTINEN 3.5.2014

Vesipallon miesten ja naisten SM-pronssit ratkottiin lauantaina Espoossa ja Helsingissä. Cetus otti miesten mitalit ja Kuhat keräsi naisten pronssit. Sunnuntaina on tarjolla mielenkiintoisia otteluita!

Cetuksen miehet pääsivät uittamaan valmentajansa Jussi Sutisen SM-pronssin kunniaksi. Kuva: Jussi Salminen

Espoonlahdessa oteltu miesten pronssiottelu oli selvää kotijoukkue Cetuksen hallintaa Helsingfors Simsällskapia vastaan. Espoolaiset ottivat pronssia maalein 12-–6. Voiton takuumiehinä olivat kolme maalia mieheen takoneet Aleksi Miettinen, Tommi Pekkanen ja Mikko Penttinen, sekä erinomaisesti torjunut Alex Nordensved.

Naisten pronssimitalit ratkottiin tasaisemmin. Kuhat isännöi Cetusta Pirkkolan pienessä altaassa ja otti voiton maalein 11–8. Cetus puolusti viime vuoden SM-pronssia, mutta tänä keväänä helsinkiläiset olivat vahvempia ja ratkaisivat himmeimmät mitalit päätöserässä.

Tasaiset alut finaalisarjoissa

Sekä miesten että naisten sarjoissa oteltiin lauantaina ensimmäiset finaalisarjojen ottelut. Miesten sarja alkoi Turusta, kun TU voitti Kuhat kahdella maalilla luvuin 16–14. Sarja jatkuu sunnuntaina klo 17.30 Helsingin Pirkkolassa ja mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Naisten ensimmäinen finaaliottelu merkittiin Jyväskylän Saukoille niin ikään kahden maalin erolla luvuin 10–12. Porin Senttereillä on veitsi kurkulla sunnuntaina klo 17 Jyväskylässä alkavassa ottelussa, sillä naisten mestaruus irtoaa kahdella voitolla.

Lauantaina pelattiin myös C-junioreiden SM-sarjan Final Four -turnausta Turussa, joka jatkuu myös sunnuntaina. Katso tuloksia Sarjat-sivulta!

Tervetuloa katsomoihin sunnuntaina!

Otteluajat ja -paikat Sarjat-sivulla.

Lauantain tuloksia

Miesten 1. finaali (paras viidestä):
Turku: Turun Uimarit - Kuhat 16–14 (2-6, 3-1, 6-3, 5-4) 

Miesten pronssiottelu:
Espoo: Cetus - HSS 12–6 (5-1, 3-2, 3-0, 1-3)
Cetukselle miesten SM-pronssia. 

Naisten 1. finaali (paras kolmesta):
Pori: Sentterit - Saukot 10–12 (3-6, 1-2, 3-1, 3-3) 

Naisten pronssiottelu:
Helsinki: Kuhat - Cetus 11–8 (3-2, 2-2, 3-4, 3-0)
Kuhille naisten SM-pronssia.