Budapestin maailmancup alkoi kolmella finaalilla

#UUTINEN #UINTI 4.10.2018

Uinnin maailmancupin neljäs osakilpailu käynnistyi torstaina Budapestin hulppealla Duna Arenalla. Jenna Laukkanen ja Riku Pöytäkivi raivasivat tiensä avausillan finaaleihin.

Budapestin Duna Arena. Kuva: Satu Uusitalo

Neljä maajoukkueuimaria, nuorten maajoukkueen edustajia sekä useita seurajoukkueiden uimareita kisaa torstaista lauantaihin uinnin maailmancupin neljännessä osakilpailussa Budapestissa. Kisat uidaan vuoden 2017 MM-kilpailuihin valmistuneella Duna Arenalla.

Maajoukkueen vahvuudesta mukana ovat Jenna Laukkanen (SC Vuokatti), Ari-Pekka Liukkonen (Cetus Espoo), Niko Mäkelä (Riihimäen Uimaseura) ja Riku Pöytäkivi (Helsingfors Simsällskap). Uinti Tampere ja Helsingfors Simsällskap on lähettänyt myös seurajoukkueita Budapestiin, jolloin suomalaisuimareiden kokonaismäärä Budapestin kisassa kipuaa yli kahdenkymmenen.

Riku Pöytäkivi sijoittui torstaina sadan metrin perhosessa kuudenneksi. Hänen vauhtinsa kohentui viime viikon Eindhovenin osakilpailusta lukemiin 51,34, mikä uupui enää 0,17 sekuntia hänen viime syksyisestä SE-vauhdistaan.

Jenna Laukkanen urakoi torstaina kaksi matkaa ja eteni molemmissa finaalikahdeksikkoon. Myös Laukkasen uinti oli viikon takaista Eindhovenin kisaa lennokkaampaa. Sadan metrin sekauinnissa sijoitus oli seitsemäs ajalla 59,77 ja 200 metrin rintauinnissa kahdeksas lukemin 2.25,60.

Ari-Pekka Liukkonen karsiutui päämatkallaan 50 metrin vapaassa finaalista. 21,84 riitti kymmenennelle sijalle 0,27 sekunnin marginaalilla viimeisestä finaalipaikasta.