Behind the scenes: uimarit testaavat MM-areenaa

#UUTINEN 31.7.2015

Kazanin MM-uinnit pyörähtävät käyntiin sunnuntaina. Suomalaiset ovat jo ottaneet hyvää tuntumaa kisa-altaaseen, joka sijaitsee Kazanin jalkapalloareenalla!

Matias Kosken ote kisa-altaasta alkaa pikkuhiljaa löytyä. Kuva: Jussi Salminen

MM-uinnit alkavat Kazanissa sunnuntaiaamuna. Suomalaisuimarit saapuivat kisapaikalle torstaina aamuyöstä ja ovat jo päässeet ottamaan tuntumaa Kazan Arena -jalkapallostadionin nurmelle rakennettuun kisa-altaaseen. MM-uinteja varten Rubin Kazanin kotiareenaa ja vuoden 2018 jalkapallon MM-kisanäyttämöä on ”pienennetty” 11 tuhannen katsojan uimalaksi. Puolet areenasta on erotettu väliseinällä, jonka takaa löytyy toinen 50 metrin allas uimareiden verryttelykäyttöön fysioterapia-alueineen.

Kahdeksanpäiväisten uintikisojen avauspäivänä sunnuntaina on vilkas suomalaiskattaus. Henkilökohtaisilla matkoilla nähdään Emilia PikkarainenMatias Koski ja Matti Mattsson. Lisäksi naisten 4x100 metrin vapaauintiviesti kisataan sunnuntaina.

Koskella kurssi kohti finaalia

Matias Kosken kisafiilis perjantain aamuverryttelyn jälkeen oli sopivasti koholla.

– Nyt tuntui altaassa jo huomattavasti paljon paremmalta kuin eilen, silloin matkaväsymys vielä painoi. Aikaerostakin on jo alkanut toipua, ja nyt alkaa tuntua hyvältä, Koski kertoi.

Hän saapui viikko sitten Yhdysvalloista Suomeen sopeutumaan aikavyöhykkeeseen, mikä Kazanissa on sama kuin Suomessa. Kazan Arenan allastasolla näkymä jalkapalloareenan massiivisille lehtereille on ollut vaikuttava myös Koskelle.

– On tämä hieno ja iso, vaikka aika samantapainen kuin Barcelonassa (MM-uinnit 2013), tosin verryttelyallas on lähempänä, mikä on tosi hyvä, Koski tuumi.

Kahden vuoden takaisissa kisoissa hän karsiutui 800 metrin vapaauintifinaalista ensimmäisenä, mikä jätti nyt 21-vuotiaalle uimarille ison nälän.

– Aina lähdetään tekemään omia ennätyksiä ja parempia sijoja, mutta kyllä se finaalipaikka olisi nyt hienoa saada, hän vahvisti.

Koskella on peräti neljä matkaa Kazanissa, 200, 400, 800 ja 1500 metrin vapaauinnit. Jos finaalien ovet avautuvat, joutuu hän mahdollisesti tekemään päätöksiä muiden lajien starttaamisesta samana päivänä.


Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com