Bakussa hyvä startti nuorten EM-uinneille

#UUTINEN 24.6.2015

Nuorten EM-uinnit alkoivat suomalaisittain hienosti tiistaina Bakussa. Tytöt uivat viestifinaaliin ja Niko Mäkelä oli hilkulla perhostella finaaliin sprinttimatkalla. Molemmissa päivittyivät myös nuorten SE:t

Kuva: Jussi Salminen

Suomi sijoittui kuudenneksi tyttöjen 4x100 metrin vapaauintiviestin nuorten EM-finaalissa. Tulos 3.50,72 on uusi nuorten Suomen ennätys. Kokoonpano finaalissa pidettiin ennallaan aamun alkukilpailusta, joten Roosa Mörtin aloitusosuuden jälkeen uivat Eveliina KallioSohvi Nenonen ja Reetta Kanervo.

– Uinti alkoi vahvasti ja painoin vaan loppuun asti, hyvältä se tuntui, vaikka rankkaa oli, sanoi kolmannen osuuden uinut Sohvi Nenonen, joka paransi vauhtiaan aamusta peräti 0,84 sekuntia.

Suomi kävi viidennestä sijasta tiukan taistelun Tanskaa vastaan, mutta joutui taipumaan reilulla puolella sekunnilla.

Mäkelä ja Mört henkilökohtaisissa semeissä

Vain kuusi sadasosasekuntia erotti Niko Mäkelän 50 metrin perhosuinnin nuorten EM-finaalista. Sijoitus oli välierien kymmenes uudella nuorten SE-ajalla 24,43, Mäkelän edellinen ennätys parantui kahdeksan sadasosasekuntia.

– Tosi hyvältä tuntuu, vähän harmittaa ettei tullut finaalipaikkaa, mutta kyllä tuo Suomen ennätys vähän paikkaa sitä, Mäkelä tuumi.

Mäkelä tavoitteli päämatkallaan jopa mitalia. Lähtölistoissa hänet oli rankattu 11:nneksi, joten parannusta kuitenkin tuli.

Roosa Mört oli ihmeissään vauhdinpuutteesta satasen vapaauinnissa. Mört oli välierien 14:s tuloksella 57,53. Hänen ennätyksensä tältä keväältä on noin kahdeksan kymmenystä kovempi.

– En oikein itsekään tiedä miksei uinti nyt kulje, kaikki muu onnistuu ihan hyvin, startit ja käännökset, Mört hämmästeli.