Aluekierros päätökseen Tampereella

#UUTINEN 18.3.2016

Kauden viimeiset aluefoorumit pidettiin 10.3. Vaasassa ja 17.3. Tampereella. Paikkakuntien tilaisuudet keräsivät yhteen lähes 40 seuratoimijaa 12 seurasta. Vaasassa toivotettiin uintiperheeseen tervetulleeksi myös alueen uusin seura, Uintiseura Härmän Hylkeet.

Syksyllä 2015 alkanut aluefoorumikierros pysähtyi kymmenellä paikkakunnalla, ja keräsi yhteen lähes 150 osallistujaa 66 seurasta. Tilaisuuksissa on keskusteltu seurojen toiminnan laajuudesta ja laadusta niin valtakunnallisesti kuin alueellisestakin näkökulmasta. Pohjana nykytilanteelle on käytetty Seurakyselyn tuloksia. Tapaamisissa on pohdittu seuratoiminnan osaamistarpeita eri näkökulmista käsin, ja keskusteltu muun muassa valmentajien ja ohjaajien osaamisen kehittämisestä ja sen tukemisesta omassa seurassa. Yhteiset jaetut kokemukset ja keskustelut ovat saaneet aikaan uusia yhteistyömuotoja seurojen välille, ja alueellinen yhteistyö on lähtenyt useammallakin alueella konkreettisesti käyntiin.

Yhteisiä esille nousseita teemoja kaikissa tilaisuuksissa ovat olleet vapaaehtoisten toimijoiden mukaan innostaminen, seuran ilmapiirin ja yhteisöllisyyden merkitys koko seuran hyvinvoinnille sekä olosuhdekysymykset. Kevään foorumeissa päästiin myös unelmoinnin makuun, kun seurat yhdessä pohtivat alueen uintiurheiluseurojen unelmatilannetta vuonna 2024. Yhteinen nimittäjäkin löytyi: Avoin ja vahva yhteistyö.

Alueellisille tapaamisille on selkeästi tarvetta, ja seuraava kierros käynnistyy syksyllä 2017. Kiitos kaikille osallistujille!