Aluefoorumit käynnistyivät pohjoisesta

#UUTINEN 1.10.2015

Uimaliiton Aluefoorumit pääsivät vauhtiin keskiviikkona ja torstaina Rovaniemellä ja Oulussa, kun illan tilaisuuksiin kokoontui yhteen parikymmentä seuratekijää kahdeksasta seurasta. Pääteemana tapahtumissa oli osaaminen seuroissa, sen tunnistaminen, tukeminen ja kehittäminen.

Pohjana aiheelle käytettiin edellisen kierroksen (2013-2014) yhteisiä keskusteluja hyvän seuran ja sen tekijöiden ominaisuuksista. Osaamista pohdittiin useasta näkökulmasta, käytännön toimivien esimerkkien avulla ja arvioitiin nykytilaa ennakkokyselyn pohjalta.

Illan aikana käytiin myös läpi yhteistä nykytilaa Seurakysely 2014 pohjalta ja tuotiin esille hyviä ja toimivia malleja uuden toiminnan käynnistämisestä ja kehittämisestä. Rovaniemen keskusteluissa nousi erityisesti esille vanhempien mukaan innostaminen ja pohdittiinkin erilaisia tapoja madaltaa kynnystä mukaan lähtemiselle. Miten seurassa kohdataan uudet vanhemmat? Millä tavoin ja mihin toimintaan heitä pyydetään mukaan, otetaanko huomioon heidän osaamisensa? Oulussa keskusteltiin myös palautteen merkityksestä, ja luvattiin itse kukin kiinnittää huomiota positiivisen palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen idealla ”Laitetaan hyvä kiertämään”. Kiitos osallistujille hyvistä ja avoimista keskusteluista sekä kokemusten jakamisesta.

Seuraavaksi Aluefoorumi jatkaa Lappeenrantaan. Syksyn ja ensi kevään aikana foorumi pidetään kymmenellä paikkakunnalla.