Aivojumpaten lautamestaruuksiin

#UUTINEN 10.7.2010

Lauantain nuorten EM-hyppyfinaalit jäivät ilman suomalaisia. Mestaruudet matkasivat Ukrainaan, Italiaan ja Iso-Britanniaan.

Leiviskä sijoittui 16:nneksi ja jäi loppukilpailusta vajaa 20 pistettä. Mäkikallio oli 22. Oululaisen kohtaloksi koitui viimeinen hyppy, ulospäin 1,5 volttia taittaen, jossa hän liukastui ponnistuksessa ja toinen jalka lipesi ponnistusvaiheessa yli laudan. Ykköspaikalta finaaliin eteni Italian Elena Bertocchi, joka alun pienen haparoinnin jälkeen löysi hyppyjengan ja piti ykköspaikkansa loppuun asti. kisa oli melkoinen urakka paitsi kilpailijoille myös yleisölle, sillä yhteensä nähtiin 234 hyppyä! Tällainen vaatii itse kultakin jo melkoista keskittymistä.

Uimahyppyjen nuorten EM-kilpailut ja A-tyttöjen metrin lautakisa kokosi lauantaina jo varhaisiin aamukarsintoihin melkoisen valokuvaajajoukon. Syynä oli tietty Monacon edustaja, 16-vuotias Pauline Ducruet, prinsessa Stephanien tytär. Ducruet sijoittui 19:nneksi, mikä on hyvä suoritus jopa lähes kaksi vuotta vanhempien kilpailijoiden joukossa. A-tyttöjen ikäraja on 18 vuotta. Paulinen äiti taisi hermoilla kisaa tytärtään enemmän, sillä tuon tuosta hän puri kynsiään. Kuitenkin suotta, sillä nuorten EM-laudalla Pauline suoriutui mallikkaasti, mutta ei edennyt finaaliin vaan sijoittui 19:nneksi.

Pauline sai esimerkiksi muutamasta hypystään tasan samat pisteet kuin jompikumpi suomalaishyppääjästä, esimerkiksi eteenpäin ja taaksepäin taittaen hypyistä. Ja tosi uimahyppääjän mittariksi laskettavasta härvelistä